Oyun kültürü oluşturmaya çalışıyoruz

Oyun kültürü oluşturmaya çalışıyoruz
15 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Selçuk Erdoğan, "Ön alanda sıkıştırmaları yüksek oranda olacak, geçişleri net şekilde oynayabilecek bir oyun kültürü oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, sorularını yanıtlayan Selçuk Erdoğan, "Dünya futbolunda son yıllarda öne çıkan unsur marka değeri. Futbol odaklı bir konuyu irdeleyecek olursak marka değeri sahadaki oyundur. Biz de genç milli takımların yeni yapılanmasında başlangıçta tamamıyla oyun odaklı gidiyoruz. Milli takım felsefesini ileriye taşıyabilecek, özellikle ön alan baskısı, ön alanda sıkıştırmaları yüksek oranda olacak, geçişleri net şekilde oynayabilecek bir oyun kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Genç milli takımlar teşkilatı olarak, bunu en alt yaş kategorisinden en üst seviyeye taşımak bizim temel amacımız. Farklı kulüplerden Türkiye’den ve yurt dışından birçok oyuncuyu milli takımın gölgesi altında, ay-yıldızlı bayrakla görüyoruz. Genç milli takımlar olarak buradaki temel amacımız, öğrenirken öğretmek, öğretirken gelişmek, gelişirken yarışmak ve yarışırken de istikrarlı, aidiyet duygusu ve temsiliyet hissiyle ay-yıldızı en güzel şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.

009-2023-04-2023-17-eylul-28-20230919-2-60329751-92891597.jpg

"Oyun bazında bakacak olursak sürekli olarak temas edebilen, ön alan baskılarını tekrar tekrar üçüncü bölgede yapıp, geçiş oyunlarını oynayabilecek bir milli takımlar kültürü oluşturmak temel hedefimiz." sözlerini kullanan Erdoğan şöyle konuştu: "Genç milli takımlar bazında anahtar kelimemiz saygı, rakibe, güzel oyuna, takım arkadaşlarına, futbolun paydaşlarına ve en önemlisi ay-yıldızlı bayrağa saygı. Bunu milli takım düzeyinde herhangi bir maçın devresinde ya da antrenmanın her anında oyunculara işlemeye çalışıyoruz. Ay-yıldızın altında bir dakika bile büyük fırsat. Oyun felsefemizle, milli takımlar kültürünü birleştirmeye çalışıyoruz. Bu bir süreç, bunu zamana yaymak gerekiyor. Futbolun marka değeri oyunla bağdaşıyor. Buraya doğru gidiyoruz diye düşünüyorum. 15 Yaş Takımı özelinde bakacak olursak, bizim oyunumuz genç milli takımların temel performans içeriklerini sahaya taşımakla birlikte, tamamıyla planlı özgürlük çerçevesinde ilerliyor. Örneğin herhangi bir hücum varyasyonu ya da direkt oyun varsa orada tamamen oyuncunun becerilerine özgürlük vermeyi düşünüyoruz. Çünkü yeteneklerini kısıtladığınız zaman, oyuncunun becerilerini engellemiş oluyorsunuz. Burada temel fikrimiz planlı özgürlük."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.