OY KAYBININ RAPORU!

OY KAYBININ RAPORU!
7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti'nin oylarında yüzde 8'i bulan düşüşün sebep ve sonuçlarını sorgulayan ve Genel Merkeze ulaştırıldığı iddia edilen 2 nci bir rapor ortaya çıktı.

YÜZDE 10 OY KAYBININ NEDENİ
Samsun'daki oy kaybının yüzde 10 dolayında olmasının sebeplerini ortaya koyan raporu  AK Parti Samsun İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na gönderildi. Raporda AK Parti'nin 13 yılda ülkeyi getirdiği nokta bilinmesine rağmen yüzde 10 oy kaybetmesinin nedenleri ve yapılması gerekenler ortaya konuldu.

KÜFÜR EDENLER BAŞ TACI OLDU
Birkaç madde halinde sıralanan oy kaybının nedenlerinin başında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde İl ve İlçe Yönetim Kurullarının çakma AK Partililerden oluşturulduğu iddiası yer alıyor. AK Parti sevdalılarının dışlandığı, kovulduğu, küstürüldüğü, darıltıldığı AK Parti'ye küfür edenlerin baş tacı edildiği iddiasına yer verilen raporda Belediyeler için de bazı tespitlerde bulunuldu.

VEKİL LİSTESİ HATALIYDI
Rapordaki tespitlerin önemli bir başka noktası ise Milletvekili Aday listesinin hatalı olarak oluşturulduğu yönünde. Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt'un dışarıdan dayatma ile listeye girdikleri, her ikisini de Samsunlunun tanımadığını anlatan raporda, AK Parti için gecesini gündüzüne katarak çalışanların listede olmayışının hayal kırıklığı oluşturduğu iddiasına yer verildi. 

KÖKTAŞ VE ÖZDEN ÇALIŞTI
Hatalı diye nitelendirdiği  Aday Listesinde yer alan isimlerden bazıları için ön yargılı olduğunu ancak ön yargısının kendisini yanılttığını, Seçimlerden önce saha çalışmalarında bu 2 ismin büyük çaba sarfettiğini, sahalarda bu 2 ismin yer aldığını, Fuat Köktaş ile Kamuran Özden'in milleti sevdiklerini ve Milletin de onları sevdiğini, onlar listede olmasaydı oy kaybının daha da fazla olacağı belirtildi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum