Otoyolda nefes kesen operasyon...

Otoyolda nefes kesen operasyon...
ADANA'da Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin otoyolda düzenlediği nefes kesen operasyonla durdurulabilen akaryakıt TIR'ında yaklaşık 1 ton esrar ele geçirildi, kaçan sürücüsü ise arka sokaklarda yakalanabildi.

Güneydoğu'dan yakıt almak için Mersin'deki rafineriye giden bir tankerde yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı bilgisini alan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 33 CVV 90 plakalı TIR'ı otoyolda takibe aldı. İzlendiğini son anda fark eden sürücü 32 yaşındaki Fatih Konat, ekiplerin 'Dur' ihtarı üzerine kaçmaya çalıştı. Otoyolun şehir merkezine giriş noktalarını kapatan ekipler, aracı kovalamaya başladı. Ekiplerden kurtulmak isteyen Konat, aracı bariyer kuran polislerin üzerine sürdü. Yola atılan kapanın üzerinden geçmemek için yoldan çıkan Fatih Konat'ın kullandığı tankerin lastikleri patladı. Kaza yapan tanker otoyolu kapattı, Konak da araçtan inerek kaçmaya başladı.

Fatih Konat, yaya olarak araçların arasında geçip Toros Mahallesi'ne girerek izini kaybettirmek istedi. Ancak bölgeye sevk edilen Asayiş ve Narkotim ekiplerinin takibi sonucu Toros Mahallesi'nde bir apartmanın bodrumunda saklanmaya çalışırken yakalandı.

Otoyolda yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşmasına neden olan tanker de Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çekildi. Burada yapılan detaylı aramada yakıt depolarında yaklaşık 1 ton esrar bulundu. Gözaltına alınan Fatih Konat'ın sorgusu sürüyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.