Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Nasıl Önleriz?

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Nasıl Önleriz?
Ramazan ayında ağız kokusu, çeşitli sebeplerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Bunlardan ilki gün boyu süren açlık ve susuzluktan ötürü tükürük salgısının azalmasıdır.

Ramazan ayında ağız kokusu, çeşitli sebeplerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Bunlardan ilki gün boyu süren açlık ve susuzluktan ötürü tükürük salgısının azalmasıdır. Tükürük, ağzımızın içerisindeki bakterilerin temizlenmesini ve dilin nemli kalmasını sağlar. Ancak bu durum oruç tutarken vücuda alınan sıvının azalmasıyla birlikte tükürüğün temizleyici etkisi azalır. Bununla birlikte Ramazan ayında iftar ve sahur vakitleri arasındaki uzun süreli açlık durumu, mide asidinin artmasına sebep olur. Bu da sindirim sistemindeki problemleri meydana getirir ve ağız kokusunun artmasına yol açar.

Ayrıca sahur ve iftar vakitlerinde tüketilen yemeklerin içeriği de Ramazanda ağız kokusu oluşmasını etkiler. Özellikle baharatlı yemekler, kafein içeriği fazla olan içecekler sindirim sisteminde sorunlar yaratarak ağız kokusunun artmasına yol açabilir.

Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin pek çok etkili yolu mevcuttur:

  • Ramazanda ağız kokusu problemi yaşamamak için düzenli ağız ve diş temizliği yapmak gerekir. İftar ve sahur arasında dişleri en az 1 kere fırçalamak oldukça mühimdir. Bunun dışında dil temizliği yapıp, diş aralarını da diş ipi kullanarak temizlemek, ağız kokusunu önlemeyi sağlar.
  • İftar ve sahur vakitleri arasında bol miktarda su tüketmek de ağız kokusunu önler. Çünkü su, tükürük salgısını artırarak ağız içerisindeki bakterilerin temizlenmesine katkı sağlar.
  • Ağır, şeker içerikli ve baharatlı yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçınmak Ramazanda ağız kokusu oluşmasının önüne geçer. Sindirimi daha kolay olan lifli ve hafif gıdaların tüketilmesi sindirim sisteminin sürekli çalışmasına yardımcı olur.

Ramazan ayında oluşan ağız kokusundan kurtulmak için ramazanda beslenme önerilerine de dikkat etmeniz gerekir. Eğer siz de ağız kokusu problemi yaşıyorsanız ve bir diş hekimine muayene olmak istiyorsanız Gaziantep Özel Diş Kliniği Klinik27 İle iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.