Oruç İnsanı Melekleştiriyor

Oruç İnsanı Melekleştiriyor
İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, "Ramazan Ayı'nı tövbeler, dualarla geçiren müslümanlar melekleşiyor belki 4 büyük melek hariç tüm meleklerden daha üstün oluyor" dedi.

"83 YILLIK İBADETİN SEVABI"

Ramazan Ayı'nın içindeki Kadir Gecesi'nin bin aydan daha değerli olduğunu söyleyen İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, "18 Haziran Perşembe günü(bugün) Ramazan Ayı başlıyor. 17 Haziran'ı 18 Haziran'a bağlayacak akşam ilk terafih namazını kıldıkan sonra sahura kalkarak bu mübarek ayı başlatmış olacağız. Ramazan Ayı Ümmet-i Muhammed için çok şerefli ve önemli bir aydır. Bu aya değer veren şey, bu ay içerisinde bulunan ve Ramazan'ın 27. gecesinde kavuşacağımız Kadir Gecesi'dir. Bin aydan daha değerli olan Kadir Gecesi, müminlere 83 yıllık ibadetin sevabını kazandıracak bir gecedir." şeklinde konuştu.

"BU AYDA KUR'AN OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Ramazan Ayı'nda ibadet eden insanların melekleştiğini belirten Polat, "Ramazan Ayı'nda yapılacak önemli ibadetlerden bir tanesi de Kur'an okumak, onu hatmetmek ve okunan mukabelelere iştirak etmek. İnsan bu ayda adeta melekleşiyor. Melekler yemek yemez, içmez ve uyumazlar.  Ramazan Ayı'na değer veren müslümanlar, tuttukları oruçlarla yemeden içmeden kesiliyorlar. Günahlardan, haramlardan uzaklaşıyor, hatta sahurları ve bir takım ibadetleri ile uykularından da taviz veriyorlar. Ramazan Ayı'nda daha az uyuyorlar ve adeta melekleşiyorlar. Bunun yanında Allah'ı anıyor, günleri, akşamları, sahurları, tövbeler, dualarla geçiyor ve müslümanlar melekleşiyorlar. Belki 4 büyük melek hariç diğer tüm meleklerden daha üstün bir hale geliyor. Bu nedenle Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla müslümanların sevinmesi gerekir. Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonuda cehennemden aza olmaktır. Sonunda da bir bayram vardır." diye konuştu.


"BU AYIN KIYMETİNİ BİLELİM"

İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, "Bu ayın kıymetini bilmemiz gerekir. Tutacağımız oruçları haramlardan, kötülüklerden uzaklaşarak, ibadet şuuru ile ifa etmemiz ve oruç ibadeti ile nefislerimizi terbiye etmeliyiz. Başlamakta olan Ramazan Ayı'nın tüm insanlar ve İslam alemi için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.