Ortopedik engelli antrenör çocuklara yüzme öğretiyor

Ortopedik engelli antrenör çocuklara yüzme öğretiyor
Trabzon'da ortopedik engelli Samet Sezer, çocukluk döneminde fizik tedavi amacıyla başladığı yüzmede antrenör olmayı başardı.

Kollarının dirsekten aşağı kısmı normalden kısa olan 23 yaşındaki Sezer, yaklaşık 10 yıl önce kaslarını güçlendirmek amacıyla yüzmeye başladı. Zaman içinde yüzmeyi çok seven Sezer, aynı zamanda da tekvando kursuna devam etti. Paralimpik Tekvando Milli Takımına seçilen Sezer, lise eğitiminin ardından Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne kaydoldu. Eğitimine devam ettiği sırada yüzmede antrenörlük belgesi alan genç, Trabzon'da faaliyet gösteren çeşitli kulüplerde 4 yıldır, 5-15 yaş arasındaki çocuklara yüzmeyi öğretiyor. Samet Sezer, yüzde 79 ortopedik engeli bulunduğunu fakat bu engelini spor yaparak ve çocuklara yüzme öğreterek unuttuğunu söyledi.

009-2023-005-2023-28-agustos-18-20230804-2-59769270-91608696.jpg

İnsanın istediğinde her türlü zorluğu yenebileceğini dile getiren Sezer, "Ben yüzmeye 13 yaşında ablamın da desteği ile başladım. Engelli bir birey olduğum için o destek benim için çok önemliydi. Yüzme kursuna giderken küçük bir çocuğu gördüm kelebek şekliyle yüzüyordu, çok hoşuma gitmişti. Sonra dedim ki 'Bu çocuk yüzüyorsa ben de yüzerim' ve başladım yüzmeye. Benim en büyük artım hırsım oldu." dedi. Yıllar içinde 6 ameliyat geçiren Sezer, yüzmeyi öğrettiği çocukların önce kendisine şaşkınlıkla bakıp çekindiklerini, sonrasında ise alışıp yanından ayrılmak istemediklerini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.