ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ...

ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ...
SAMSUN'DA‘ORMAN HAFTASI’ETKİNLİĞİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde  ‘Orman Haftası’ etkinliği programı düzenlendi.

21-27 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Orman Haftası’ etkinlik programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa ayrıca, Vali Yardımcısı Metin Borazan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar SARI, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Samsun Tema Vakfı İl Temsilcisi Leman Özay ve çok sayıda davetli katıldı.

SAMSUN İLİMİZİN % 39’U ORMANLAR İLE KAPLIDIR
Programda bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, “Saygıdeğer misafirler; 21-27 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Haftası, Orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, çölleşme, iklim değişikliği gibi sorunların hatırlatılması amacıyla yapılmaktadır. Ormanlar, ekonomik değerlerin yanında, erozyonu önlemesi, iklim üzerindeki olumlu etkileri, oksijen kaynağı ve karbon yutakları olması gibi yararları nedeniyle insan yaşamı için hayati önem taşımaktadır. Ülkemiz ormanlarında tutulan karbon miktarı 1 milyar 900 milyon tona, yıllık üretilen oksijen miktarı ise 42 milyon tona ulaşmıştır. Ülkemiz yüzölçümünün % 28’i ormanlık alan ile kaplı olup Samsun ilimizin % 39’u ormanlar ile kaplıdır. Orman İşletme Müdürlüğümüzce Samsun ilimizde 2003-2015 yılları arasında ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 312.530 dekar arazide çalışma yapılarak 11.923.000 adet fidan dikilmiştir. Biz ormancılar bu görev ve sorumluluğun bilinci içerisinde dün olduğu gibi yarında çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu vatanı ve mesleğimizi seviyoruz” dedi.

BOŞ BULDUĞUMUZ ALANLARA FİDAN DİKELİM
Orman İşletme Müdürü Halil Oflu’nun konuşmasının ardından, video sunumu ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Dünya Ormancılık haftası nedeniyle şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali İbrahim Şahin, “21-27 Mart Dünya Ormancılık Haftasıdır. Bu hafta nedeniyle ülkemizde ve dünyada birçok etkinlikler yapılmaktadır. Bugünde bu programı gerçekleştiriyoruz. Samsun ilimizin % 39’u ormanlar ile kaplı olması beni çok üzüyor. Sizden ve Samsun halkından isteğim olabildiğince şehrimizi yeşillendirmek adına boş bulduğumuz alanlara fidan dikelim. Yeşili sevelim ama uzaktan değil yeşili içinde sevelim. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından kum ressamı Metin Çakar ve Koza tiyatro grubu bir gösteri yaptı. Program sonunda protokol üyeleri birlikte orman temalı resim sergisini gezdi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.