Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu
SAMSUN'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki M.K. adlı kadından ailesinin onayının ardından alınan karaciğer, iki böbrek ve iki kornea, nakil bekleyen 5 kişiye nakledilecek.

Samsun'da yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören M.K.'nın, 'akciğer embolisi' nedeniyle dün beyin ölümü geçirdi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Birgül Tan'ın, ailesi ile yaptığı görüşme sonucunda M.K.'nın yakınları organları bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine bu gece yapılan ameliyatla alınan 2 böbrek ve 2 kornea aynı hastanedeki hastalara nakledilirken, karaciğer ise nakil için helikopter ambulansla Erzurum'a götürüldü.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, yakınlarının organ ve dokusunu bağışlama kararı alan acılı aileye göstermiş oldukları büyük fedakarlık ve erdemli davranış için teşekkür ettiklerini belirterek, "Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 5 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı. Türkiye'de uygun organ bulunması için nakil sırasında bekleyen binlerce hasta var. Bu noktada yapılan her organ bağışı çok kritik. Samsun'da 2015'in ilk 6 ayında beyin ölümü gerçekleşen 6 kişinin organları bağışlandı. Bölge Koordinatörlüğümüz sorumluluğundaki 8 ilde bu rakam toplam 22'ye ulaştı. 22 kişiden alınan yaklaşık 60 organ ve doku hastalara yeni bir hayat imkanı sağladı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.