Organik Bal

Organik Bal
Arılar bal üretiminin baş kahramanlarıdır. Arılar için bol bol bitki çeşitliliği gerekmektedir. Ülkemizde organik bal üretiminde ve bal çeşitleri yönünden oldukça zengindir.

 

Arılar bal üretiminin baş kahramanlarıdır. Arılar için bol bol bitki çeşitliliği gerekmektedir. Ülkemizde organik bal üretiminde ve bal çeşitleri yönünden oldukça zengindir. Bütün bitki türlerini barındırması sebebi ile organik bal üretiminde oldukça elverişlidir. Bal iki kısma ayrılmaktadır. Bunun sebebi elde ettiği bitki kaynağıdır. Bunlar çiçek ve salgı balıdır. Çiçek balı çiçekli bitkilerden toplanan nektarlar ile, salgı balı ise ormanda bulunan ağaçlardaki nektarlardan elde edilir. Diğer bir tabir ile süzme bal dediğimiz baldır. En yaygın olarak bulunan salgı balı çam ağacından elde edilen çam balıdır.

Organik Çiçek Balı Özellikleri

İşçi arılar tarafından gerçekleştirilen çiçekli bitkilerden aldıkları nektarlar ile oluşur. Organik Çiçek balının birçok çeşidi bulunur. Bitki çeşitliliği ne kadar fazla ise organik bal o kadar lezzetli olur. Çiçek balı ismini üretildiği yöreden alır. Lezzeti de tadı da kıvamı da o yöreye hastır. Çiçek bakımında kendi arasında çeşitleri bulunmaktadır. Çok az miktarda ve yüksek yerlerde yetişen organik bal, hoş aroması ile Akdeniz'de lavanta balı ve oldukça kaliteli keçiboynuzu balıdır.

Salgı Balı Özellikleri

En popüler salgı balları cam ve kestane balıdır. Kestane balının rengi koyu ve çok kaliteli bir baldır. Cam balı ise Muğla ve Akdeniz taraflarında üretimi vardır. Bir böcek salgısı yardımı ile oluşur. Toros Dağlarında sedir ağaçlarındaki öz sudan yararlanarak arıların ürettiği sedir balıdır. https://www.arifoglu.com/ari-urunleri sayfasından ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.