ORGAN BAĞIŞINDA YETERSİZİZ

ORGAN BAĞIŞINDA YETERSİZİZ
Medical Park Samsun Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle hastane girişine stand açıldı.

Yetkili personelin hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirdiği ve broşürler dağıttığı stand hafta boyunca hastane girişinde olacak ve yetkili personel gelenleri bilgilendirmeye devam edecek.
3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle açıklama yapan Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Şen “Binlerce kişi organ nakli bekliyor. Organ bağışı ile insanlar hayata tutunabiliyorlar. Biz de toplum olarak organlarımızı bağışlayarak bu kampanyaya destek olmalıyız.” dedi.
Medical Park Samsun Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Fazlı Büyükgöz “ Hayatta iken kişiler kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, incebağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organlarını bağışlayabilirler. Organ Bağışında bulunan kişilerin organ bağışı kartlarını üzerlerinde taşımaları ve aile yakınlarına konu ile ilgili bilgi vermeleri gerekir. Çünkü kişide beyin ölümü gerçekleştiğinde akrabalarının organ bağışı için karar vermeleri gerekmektedir. Verilere göre, dünyada ve ülkemizde organ bağışının yetersiz olduğu, toplumun bu konuda daha hassas olması gerektiği görülmektedir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.