Organ bağışına dikkat çektiler!

Organ bağışına dikkat çektiler!
Samsun'da organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla organ bağışı gönüllüleri ve organ bağışı bekleyen vatandaşların katıldığı tekne gezisi programı düzenledi.

Samsun'da '3-9 Kasım Organ Bağış Haftası'münasebetiyle organ bağışına dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğünün gerçekleştirdiği etkinlikler panel ve konferansların ardından deniz turu ile devam etti.

Programla alakalı konuşan Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkez Sorumlusu Mehmet Kazak, "Organ bağışı konusunda bir farkındalık oluşturma adına yola çıktık. İlk olarak bir panel düzenledik. Bunu Samsun ve diğer illerdeki konferanslar takip etti. Ve şu an burada bağışçı ve organ bekleyen ailelerle birlikteyiz. Amacımız organ bağışına dikkat çekebilmek. Ülkemizde şu an 30 bin organ ve doku bekleyen hasta var. Ve malesef biz bu insanlarımızın bir kısmını bekleme sırasındayken kaybetmekteyiz. Bu hastalarımızın hayatı organ nakli hususunda halkımızın göstereceği duyarlığa bağlı. Bizler bu konuda elimizden geldiği kadar duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Gezide, çocuklarının organlarını bağlışlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İsmail ve Ayten yıldırım çifti, "8 Ağustosta oğlumuz Bayram'ı 27 yaşında kaybettik. Doktorun tavsiyesi ile bütün organlarını bağışladık. Ailede bağış konusunda bir tereddüt yaşadık ama hayırlı olduğuna karar verdik. Ve şimdi çocuğumuzun organları başkalarında hayat buldu. Bu yüzden de çok mutluyuz. Herkese böyle bir hassasiyet içinde olmayı tavsiye ediyoruz. Böyle bir çok hasta var. Çare bekliyorlar. Hem dini açıdan hem de insanlık açısından asla gözardı edemeyeceğimiz bir durum bu." diye konuştu.

9 senedir organ beklediğini söyleyen Ali Kömpe ise, "Çok bekledik ve yorulduk. En kısa zamanda tedavi olmam lazım. Haftada 4 defa diyalize giriyorum. Eğer beklediğim organa kavuşabilirsem bu çile bitecek." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.