Opera Sezonu “Sevil Berberi” ile Başlıyor

Opera Sezonu “Sevil Berberi” ile Başlıyor
Opera sezonu “Sevil Berberi” ile başlıyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi, komik opera repertuvarının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen Gioacchino Rossini'nin ünlü "Sevil Berberi" operasının prömiyerini 14 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirecek.

17. yüzyılda İspanya’nın Sevil kentinde geçen “Sevil Berberi” operası, Kont Almaviva’nın, Dr. Bartolo’nun himayesindeki güzel Rosina’yı, berber Figaro’nun yardımıyla elde etmeye çalışmasıyla gelişen komik ve toplumsal olayları anlatıyor.

Orkestra Şefi Nezih Seçkin ve Mikhail Iskrov. Rejisör Yiğit Günsoy.  Sevil Berberi’nin dekor ve kostüm tasarımını  Gülden Sayıl yaptı.  Koreografi Murat Ersoyluoğlu, Koro Şefi Mikhail Iskrov. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz.

Eserde Figaro rolünü (baritonlar) Caner Akgün, Hasan Çelik ve Şahan Gürkan, Kont Almaviva rolünü (tenor) Ahmet Baykara ve Gürkan Sezgin, Rosina rolünü (soprano) Zerrin Karslı, Sezgi Elhüseyni ve Sermin Dikmen Töre canlandırıyorlar.

Don Basilio (bas) Kenan Dağaşan, Tuncay Kurtoğlu ve Sabri D. Çapanoğlu, Don Bartolo rolünde (bas) Engin Suna ve T. Enver Töre.

Fransız piyes yazarı Beaumarchais’nin Figaro temalı üçlemesinin ilki olan Sevil Berberi, Cesare Sterbini tarafından opera librettosu haline dönüştürülerek, Gioacchino Rossini tarafından bestelenmiş, 20 Şubat 1816’da Roma’da ilk kez sahnelenmişti.

İlk sahnelenmesinin üzerinden geçen 200 yılda dünyada en çok sahnelenen ve sevilen operalardan biri olarak popülerliğini koruyan Sevil Berberi’nin 14 Ekim 2017 Cumartesi (Prömiyer) ve 16 Ekim 2017 Pazartesi (Gala) temsili biletleri Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir.

Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.