Opera sevgisi imkansızlık dinlemedi

Opera sevgisi imkansızlık dinlemedi
Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Geçmiş Köyü'nde bulunan Geçmiş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinin opera sevgisi ne maddi imkansızlık ne de yol dinledi. Öğrenciler kendi imkanlarıyla opera izlemeye geldi.

Geçmiş Köyü'nden gelen minikler, Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, sahnelenen oyunu heyacan ve dikkatle izledi. Oyunun ardından, rol alan sanatçılarla tanışan öğrenciler daha sonra bale provalarını izledi.

KENDİ İMKANLARIYLA GELDİLER

Geçmiş İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Müge Aydın, öğrencilerin opera ve baleyi izlemek için hiçbir yerden yardım almadıklarını, kendi imkanlarıyla geldiklerini belirterek, "Bizler birçok kişinin ayaklarının dibinde olup fakat önünden bile geçmeyen opera ve bale gösterilerinin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi'ne öğrencilerin kendi imkanlarıyla onlarca kilometreyi kat ederek geldik. Ders sadece sınıfta öğretilmiyor. Çocuklarımıza anlatarak öğretemediğimiz şeyler var, bunlardan biri de sanat. Sanatı ancak öğrencilere yerinde görerek, izleyerek öğretebiliriz. Bu konuda büyükşehirde olan öğrenciler şanslı. Çünkü AKM bizlere göre Samsunluların ayaklarının dibinde. Gitmeseler bile opera ve balenin ne olduğunu afişlerden öğrenebilirler. Fakat kırsal kesimlerde opera ve baleyi ancak televizyonlarda görebiliyorlar. Televizyonda gördükleriyle sahnede, yerinde izledikleri arasında dağlar kadar fark var" dedi.

OPERA VE BALE ÖZGÜVEN AŞILAR

Öğrencilerin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Terme'den gelen minik kardeşlerimiz Samsunlu kardeşlerimize büyük bir örnek olmalı. Uzaklardan gelerek sanata önem verip bizleri izledikleri için teşekkür ederim. Opera ve Bale ancak yerinde izlenerek öğrenilir. Opera ve Bale işlevi bakımından miniklere özgüven ve sesini duyarabilme karekterini aşılar. Bu da yarının Türkiye'si için güzel bir olay" dedi.

Anıl OLFAZ