Opera Opera Dedikleri

Opera Opera Dedikleri
Samsun'da en büyük kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirmeye devam eden Samsun Devlet Opera ve Balesi, 'Opera Opera Dedikleri' adlı yeni bir eserle Samsunlu sanatseverlerin karşısına çıkacak

Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni bir eser ile Samsunlu sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bilindik opera eserlerinin önemli bölümleriyle süslenen 'Opera Opera Dedikleri' adlı eserin genel provası dün akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı

PROVALAR OLDUKÇA RENKLİ GEÇTİ
Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı ve yönetmeni olan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda sahne yönetmenliği ve şan öğretmenliği yapan sanatçı Murat Göksu'nun yazıp yönettiği 'Opera Opera Dedikleri' adlı gösterinin genel provası Atatürk Kültür Merkezi (AKM)' de gerçekleştirildi. Provada Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları kostümleriyle ve performanslarıyla göz doldurdu. Basına açık olarak yapılan genel provada objektiflerimize oldukça güzel görüntüler takıldı.

GÖKSU'NUN ROL ALDIĞI OPERALARDAN BİR KISMI:
Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı ve yönetmen Murat Göksu muhteşem bir gösteri sergilemek üzere Samsun'a geliyor. Hayatının her alanını sanatla iç içe geçiren Murat Göksu'nun operalarının bir kısmı ise şöyle: Aida (Amonasro), Carmen (Escamillo), Tosca (Scarpia), Sihirli Flüt (Papageno), Rita (Gasparo), Midas'ın Kulakları (Midas), Nasrettin Hoca (Timur) ve daha niceleri.

GÖKSU'NUN ROL ALDIĞI MÜZİKALLER:
Kiss Me Kate (Petroccihio), Don Kişot (Don Kişot), Arşın Mal Alan (Sultan Bey), İstanbulname (Eğri Kapılı Ali)
Televizyon ve radyo programlarıyla ilgili çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başaran Murat Göksu'nun televizyon ve radyo programları ise şöyle:
Televizyon'da Göksu: Sahne Denilen Büyü Kutu ( Çocuklar İçin), Sanattan Kesitler.
Radyo Programları: Onuncu Saatin İçinde Çok Sesli Köşe, Dinamik Çağrışım, Tayf.
Ünlü Devlet ve Opera sanatçısı Murat Göksu'nun yazdığı oyunlardan bazılarının isimleri ise şöyle:
Öylesine Bir Dinleti, Opera Opera Dedikleri, Öylesine Bir Senfonik Dinleti, Kambur Üstüne Kambur, Bu Ne Biçim Dava, Komik Şeyler Oluyor, Aşk ve Barış.


Mihriban KOÇAKER