"O'nun dünyasında yalanın yeri yoktu"

"O'nun dünyasında yalanın yeri yoktu"

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Yazar Senai Demirci, "Peygamber efendimiz, sözün doğrusunun her zaman galip geleceğine inanmıştır. O'nun dünyasında yalanın yeri yoktu" dedi.

Atakum Belediyesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Senai Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Yalı Kafe’de düzenlenen “O'nu (s.a.v.) Anmak” etkinliğine Atakumlular yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber efendimizin hayatından paylaşımlar yapan Yazar Senai Demirci, Hz. Muhammed’in öncelikle doğruluk ve dürüstlüğün timsali olduğunu belirterek, “Hangi şartta olursa olsun bedeli ne olursa olsun kesinlikle O‘nun dünyasında yalan yoktur. Sözün gücüne dayanmıştır. İktidar, kuvvet ve zorbalıkla kendi fikrini benimsetmeye kalkmamıştır. O, sözün doğrusunun her zaman galip geleceğine inanmıştır” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğin manevi bir buluşma haline geldiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Peygamber efendimizin doğumunun 1446. Yılında gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkinliğimize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli yazar Senai Demirci’nin anlatımıyla, O’nu dinlemek ayrı bir huzur verdi” dedi.

Etkinlikte ayrıca, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından kaleme alınan ‘O (s.a.v.)’ kitabının tanıtımı da gerçekleştirildi. Peygamber efendimiz ile ilgili duygularını şiir haline getiren öğrencilerin, bu şiirlerinin yer aldığı kitap, etkinliğe katılanlara hediye olarak verildi. Öğrenciler, peygamber efendimiz ile ilgili yazdıkları şiirlerini okudu. Başkan Taşçı etkinlik sonunda Yazar Senai Demirci ve Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.