Online Diyet Programı Nedir?

Online Diyet Programı Nedir?
Online diyet; tempolu bir yaşam tarzına sahip kişiler tarafından tercih edilebilecek profesyonel bir diyet hizmetidir.

; tempolu bir yaşam tarzına sahip kişiler tarafından tercih edilebilecek profesyonel bir diyet hizmetidir. Yurt dışında yaşayan veya diyetisyene gitme imkânı olmayan kişiler için hayatlarını kolaylaştıracak büyük bir fırsattır. 

Online Diyet Programı Nasıl Hazırlanır? 

 hazırlamadan önce, diyetisyen ile görüşme sağlanır. Bu ön görüşmede diyetisyen, kişiyi ve beslenme alışkanlıklarını anlamaya çalışır. Kişiye bir online diyet formu gönderilerek yaşı, sağlık sorunları olup olmadığı, beslenme tarzı, kan değerleri gibi bir çok bilgiye ulaşmak hedeflenir.

Böylece hastaya uygulanacak  en doğru şekilde hazırlanmış olur. Ve genellikle WhatsApp üzerinden sürekli iletişim halinde olunur. Ki uygulamanın en güzel yanlarından biri de budur. Hatta bazı uzmanlar, kişiden yediği yiyeceklerin fotoğraflarını isteyerek öğün takibi yaparlar. Böylece istenilen kiloya daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde ulaşılmış olur. 

Örnek Bir Online Diyet Listesi 

Bir diyet listesinde amaç, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazandırmak ve kişinin kalıcı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktır. Çünkü geçici çözümler kişinin moral ve motivasyonunu da olumsuz anlamda etkiler. Diyet kapıma gelsin sitesinden sağlıklı bir online diyet listesi hakkında bilgi alınabilir. Örnek bir liste su şekilde olabilir;

Kahvaltıda: 

  • İstenilen miktarda yeşillik ve sebze,
  • Bir avuç kadar ceviz içi,
  • En fazla iki adet fazla haşlanmamış yumurta.

Ve tabi ki ekmek kullanılmayacak. 

Öğle yemeğinde: 

  • 1 kâse yağsız çorba ( Mercimek veya ezogelin çorbası olabilir.)
  • 1 kâse yoğurt ve yine sınırsız yeşillik ve salata 

Ara öğün: 

  • Bir avuç ceviz veya badem 
  • Bir kibrit kutusu kadar peynir 

Akşam yemeğinde:

  • Bir kâse salata
  • Bir adet mevsim meyvesi
  • Az bir miktar tuzsuz lor peyniri
  • Ekmek yerine bir avuç içi kadar ceviz 

Online Diyet Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İdeal kilo kaybı 4 ile 6 kg arasındadır. Ancak bu süreçte sık sık tartılmak, stres seviyesini arttıracağı için kilo vermeyi engelleyebilir. Ana öğünler arasında geçen süre 4 saatten az olmamalıdır. Ayrıca porsiyonlarda artma yapılmadan, akşam ve öğle öğünleri yer değiştirebilir.

Ve diğer bir önemli unsur da bol bol su içmektir. Günde 2,5 - 3 litre su tüketmek de kilo vermeyi hızlandıracaktır. Kahve ve çay tüketiminde de şeker kullanmamaya özen gösterilmelidir. Diyet listesine sadık kalarak ve diyetisyenin önerdiği egzersizler ile sağlıklı bir şekilde hedeflenen kiloya ulaşılabilir. 

Diyet kapıma gelsin sitesi tarafından, Ankara dışında veya yurtdışında yaşayan kişiler için beslenme kültürüne uygun ve kişiye özel diyet listeleri hazırlanır. Oluşturulan online diyet programı ile de kişiye ihtiyaç duyduğu hizmet sunulur.

Formun Üstü

Formun Altı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.