ONLAR HER YERDE!

ONLAR HER YERDE!
Samsun'un işlek caddelerinden Gazi Caddesi, Mecidiye Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı ve İstiklal caddelerinde, Mecidiye altgeçidinin giriş ve çıkışında Suriyeli ve yerli dilenciler cirit atıyor.

CADDE VE SOKAK BAŞLARINDA
Özellikle Suriyeli dilenciler, havaların soğuk ya da sıcak olmasına aldırış etmeden, cadde ve sokaklarda, cami önlerinde yerlere serdikleri kartonun üzerine çocuklarını yatırarak sadaka istiyor.

ALT GEÇİDE DAYANDILAR
Gazi Caddesi'ni Mecidiye Caddesi'ne bağlayan Bulvar AVM önündeki Altgeçitin her iki taraftan girişine yardım sergisi açan dilenciler yaya trafiğini olumsuz etkilemesinin yanı sıra çocuklarını ön plana çıkarıp duygu sömürüsü yapıyor.

YOĞUN BÖLGELERDELER
Yeni doğmuş ve henüz yürümeye başlamış çocukların perişanlığını teşhir ettikleri yetmezmiş gibi küçük yaştaki çocuklarını da dilenciliğe alıştırıyorlar. Suriyelilerden oluşan dilenci çocuklar, merdiven başlarında, köşe başlarında, alt geçitlerde vatandaşın yoğun olduğu bölgelerde vatandaşa el açıyor.

MUTLAKA TEDBİR ALINMALI
Bu durumdan memnun olmayan ve huzursuz olan vatandaşlar, ilgili kurumların bu duruma el koymalarını, Devletin gücünün buna yeterli olduğunu, bu şekilde dileniliyor olmasının kara propaganda olarak kullanılabileceğini hatırlatarak, tedbir alınmasını talep ediyor. Onur Emirza

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.