'Önden Giden Atlılar'a ağladı

'Önden Giden Atlılar'a ağladı
İnsanlara ışık saçmak için Moğolistan'a giden öğretmen Adem Tatlı'nın hikayesini anlatan 'Önden Giden Atlılar' isimli tiyatro oyunu, Samsunluları göz yaşlarına boğdu.

Fedakar bir öğretmenin eğitim adına neler yapabileceğini ve isminin nasıl yaşayacağının vurgulandığı oyun, öğretmenler tarafından beğeniyle izlendi.

4 Kasım Öğretmenler Haftası sebebiyle Karadeniz Eğitim Derneği (KEY-DER), Samsun'da görev yapan öğretmenler için etkinlik düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik,1920'lerden günümüze kadar geçen süre içinde eğitimdeki gelişmeleri anlatan resim sergisi açılışıyla başladı. 1950'li yıllardan bu güne kadar giydikleri ilköğretim ve liselerde giyilen öğrenci kıyafetleri defilesinin ardından son yılda hayatını kaybeden öğretmenler anıldı. Geçirdiği beyin kanamasıyla 56 yaşında vefat eden Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcı'nın ailesi ise hıçkırıklara boğuldu. Gecede Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, Yazıcı'nın eşi Kezban Yazılı ile çocuklarına plaket verdi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ PARLAK

Duygusal anların yaşandığı program, 'Önden Giden Atlılar' oyunu ile devam etti. Ankara Sanat Evi Tiyatro ekibi tarafından sergilenen oyun, büyük ilgi gördü. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler, Moğolistan'da Türk Okulları Genel Müdürlüğü görevini yürütürken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Adem Tatlı'yı saygıyla andı. Gecede konuşan MEB Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, Tatlı'nın verdiği eğitim mücadelesinin taktidire şayan olduğunu kaydetti. Dünya'nın her köşesinde muhtaç insanlara ulaşıp eğitim ışığını yakmak için mücadele eden bir çok öğretmen tanıdığını söyleyen Kaplan, eğitim için yollara dökülen bu öğretmenler sayesinde Türkiye'nin geleceğinin parlak olacağınıın altını çizdi.

ÖĞRETMENLİK FEDEKARLIK İSTER

KEY-DER Başkanı Abdullah Salman ise, öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna değindi. Salman, öğretmenliğin yurdun 4 bir tarafında ışık yaymak anlamına geldiğini de sözlerine ekledi. 24 Kasım Öğretmenler Haftası programında, MEB Projeler Daire Başkanı Yavuz Şişman, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Okuyucu, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Canik Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da hazır bulundu. Fahri Kılıçaslan