" ÖNCÜ NESİL İMAM HATİP NESLİ

" ÖNCÜ NESİL İMAM HATİP NESLİ
Ak Parti Samsun Millet Vekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri KURT Alaçam ve Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunlarının ve Mensuplarının düzenlemiş olduğu pilav gününe katıldı.

Kendisi de İmam Hatip Lisesi mezunu olan KURT, İmam Hatiplerin eğitim sistemimizde önemli bir rolü olduğunu, 28 Şubat dönemiyle birlikte İmam Hatiplerin işlevsiz ve itibarsız hale getirilmeye çalışıldığını ancak Ak Parti iktidarı ile eski günlerine geri döndüğünü ve öğrenci sayısının 60 Binden 1 Milyona çıktığını belirtti. Bütün saldırılara ve engellemelere rağmen, aziz milletimiz tarihinin ve ruhunun unutulmasına müsaade etmediğini söyleyen KURT İmam Hatip okullarının önemine vurgu yaptı.

2002-2003 öğretim yılında 440 olan imam hatip lisesi sayısını 2014-2015 yılı itibarıyla 1017'ye çıkarıldığını belirten KURT, halkın talebi doğrultusunda bu noktaya gelindiği söyledi. Bu okullardan akademik başarısıyla, ahlakıyla, ülkesinin geleceği için değerlerine sahip çıkacak öncü bir neslin çıkacağına inandığını belirten KURT, İmam Hatip nesline inandığını ve gelecek için ümit var olduğunu söyledi.

Ak Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan yatırımlara da değinen KURT, son 13 yılda 234.473 yeni dersliğin yapılarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulduğunu, 1 Milyar 946 Milyon ders kitabının ücretsiz dağıtıldığını ve ücretsiz ders kitabına 13 yılda 3.3 Milyar TL kaynak ayrıldığını belirtti. KURT, Samsunumuza da iktidarımız döneminde 720.5 milyon TL eğitime yatırım yapıldığını söyledi. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum