OMÜTİK köy okullarında...

OMÜTİK köy okullarında...
Tiyatrocu Don Kişotlar

Hazırladıkları çocuk oyunlarıyla, çeşitli köy ve ilçelerdeki çocukları eğlendiren, eğlendirirken de öğreten Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Kulübü (OMÜTİK) üyeleri dün Ayvacık'taydı.

OMÜ'de 22 yıldır varlıklarını ve faaliyetlerini sürdüren, 6 aylık çalışmalarından sonra hem eğlendirmek hem eğitmek adına çocukların karşısına çıkan OMÜTİK, dün Ayvacık Anaokulu'nda "Delikburunlular Kabilesi" oyunuyla çocuklarla buluştu.

BAŞLANGIÇ NOKTAMIZ ÇOCUKLAR
Oyunun, insanların içindeki keşfedilmeyi bekleyen erdemi anlattığını ve henüz saf beyinlere sahip oldukları için başlangıç noktalarının çocuk oyunları olduğunu anlatan OMÜTİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özüm Aktaş, "Çocuk oyunu, var oluş amacımızı bize hatırlatan en önemli faaliyet" dedi.

BÜYÜK BİR HAZ ALIYORUZ
Çocukların çekingen bakışları ve onları ulaşılmaz zannetmelerinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden OMÜTİK üyeleri, sergiledikleri çocuk oyununun sonunda çocukları da sahneye alıp oyun oynamayı ihmal etmedi. OMÜTİK Başkan Yardımcısı Aktaş, "Gittiğimiz köy ve ilçelerde el üstünde tutuluyoruz, bu oyunları daha coşkulu oynamamızı sağlıyor" diyerek oyunları sergilerken aldıkları hazdan bahsetti.