OMÜ'DEKİ HAK GASPI DERHAL SON BULMALI

OMÜ'DEKİ HAK GASPI DERHAL SON BULMALI
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bugün sağlık emekçilerimize minnet borçluysak, OMÜ'deki hak gaspı derhal son bulmalı” dedi.

Taşerondan kadroya geçiş sürecinde, önceki dönem toplu sözleşmelerinden doğan alacaklarını alamayan ve bu nedenle açtıkları davaları kazandıkları halde mağduriyetleri giderilmeyen OMÜ sağlık çalışanları ile ilgili bir açıklama yapan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu “bugün sağlık emekçilerimize minnet borçluysak, OMÜ'deki hak gaspı derhal son bulmalı” dedi. Aynı zamanda TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancoğlu, 19 Mayıs Üniversitesi’nde çalışan ve taşerondan kadroya geçiş sürecinde yasal haklarının bir bölümünü kaybeden sağlık çalışanları için üniversite yönetimini göreve davet etti.

hancioglu-001.JPG

Hancıoğlu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ndeki 386 sağlık çalışanının, 2018 yılında yapılan düzenlemeyle kadroya geçişleri sürecinde, geçmiş dönemi kapsayan toplu sözleşme hükümlerinden doğan alacaklarını, açtıkları bütün davaları kazandıkları halde alamadıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Çalışanlardan ve üyesi oldukları sendikadan aktarılan bilgiye göre, bu sağlık çalışanlarımızın bir kısmı geride kalan dönemde üniversite yönetiminin telkinleriyle haklarından feragat etse de yaklaşık 80 kadar sağlık çalışanı halen yargı tarafından da tescillenmiş olan alacaklarını alamamaktadırlar. Bu durum ne hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaktadır ne de vicdanlara sığmaktadır. Hele hele salgına karşı insan üstü bir mücadele verilen şu dönemde sağlık emekçilerimizin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerekmektedir. Bugün sağlık emekçilerimize minnet borçluysak, 19 Mayıs Üniversitesi’nde çalışan sağlık emekçilerimizin yaşadıkları hak kayıpları derhal telafi edilmelidir.” 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.