OMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ISIF’20 BAŞARISI

OMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ISIF’20 BAŞARISI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyeleri, 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’20) kapsamında düzenlenen Uluslararası Buluş Yarışmasında kazandıkları ödüllerle büyük başarılara imza attı.

OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla katılım sağlanan ISIF'20 “Uluslararası Buluş Yarışmasında” sergilenen buluşlar, her biri alanında uzman uluslararası jüri kurulu tarafından değerlendirilerek ödüle layık görülenler, düzenlenen çevrimiçi ödül töreniyle açıklandı. Yarışmanın sonunda OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Murat Kapusuz, Prof. Dr. Hakan Özcan ve Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, ve “yakıt özelliklerinin geliştirilmesinde kullanılacak fotokatalitik kapsül” üreterek altın madalya kazandı.

sif-20-5.jpeg

OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevim Alışır ve Mühendislik Fakültesi öğrencisi Kübra Ökmen, atık alüminyum teneke kutularından a-Al203 üretimi ile, OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülbakir Bakay, cerrahi diseksiyon aparatında kullanılan iletken olmayan saydam kılıf üretimi ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Ayrıca OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Can, bir amniyon zarı transplantasyonu sistemi ve OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ile Arş. Gör. Erkan Öztürk de CNC torna tezgâhları için akıllı kesici takım modülü üreterek bronz madalya kazandı.  ISIF'20 “Uluslararası Buluş Yarışmasına, 40’ın üzerinde ülkeden 600’e yakın buluş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.