OMÜ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE

OMÜ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bir Projemiz Var topluluğu örnek bir projeye imza attı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bu topluluk 3 senedir eğitimdeki fırsat eşitsizliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun’da fiziksel şartları kötü olan okullar için gönüllülük projeleri gerçekleştiriyorlar. Bu seferki projelerini  Vezirköprü'de bulunan Türkmen İlkokulu'nda gerçekleştirdiler.

turkmeli-3.jpg

Okuldaki öğrencilerin kitap, kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını karşıladılar ve okulun eskiyen boyasını yenilediler.  Aynı zamanda çocuklarla beraber oyunlar oynayıp, sağlık, müzik atolyeleri gibi eğitici atolyeler gerçekleştirip hep beraber eğlendiler.Bu projeyi gerçekleştirirken özellikle Atakum Belediyesi destek olurken, Atakum Kızılay Başkanlığının kaynak yardımı projenin daha faydalı olmasında önemli ölçüde etkili oldu.

turkmeli-4.jpg

Aynı zamanda bu gerçekleştirdiği bu projeyi Türkiye'deki kadına yönelik şiddette karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Ceren Özdemir'in Anısına" gerçekleştirdiler. Kurdukları kütüphaneye onun ismini verdiler. Bu hassasiyetlerinden dolayı öğrencileri kutluyor ve çalışmalarının topluma örnek olmasını diliyoruz.

turkmeli-1.jpeg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.