OMÜ İLEF RTS Mezunu Yunus Tüzen Ödüle Doymuyor

OMÜ İLEF RTS Mezunu Yunus Tüzen Ödüle Doymuyor
Gerek öğrencilik döneminde gerekse de mezuniyet sonrasında ürettiği sinema projeleriyle adından söz ettiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü 2020 yılı mezunu Yunus Tüzen, mezuniyet projesi olan "Cennetten Kovulanlar" adlı kısa filmi ile bir kez daha ödüllendirildi. 

OMÜ İLEF'ten aldığı nitelikli eğitim sayesinde mezuniyet sonrasında da sinema sektöründeki arayışlarına devam eden ve aynı heyecanla mesleğine sarılan Yunus Tüzen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman Nişantaşı Koleji iş birliğiyle Millî Mücadele kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın anısına düzenlenen "Yetim Olmak" temalı 2. Kısa Film Yarışması'nda "Cennetten Kovulanlar" adlı yapımıyla bu kez Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

Ulusal çapta 26 film yarıştı
Türkiye genelinde ulusal çapta ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada toplam 26 film yarıştı. KMÜ’nün 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı kapsamında Üniversitenin 15 Temmuz Kongre ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine; KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Karaman Nişantaşı Koleji Yöneticisi Şenol Erkan, Üniversite çalışanları ve davetliler katıldı.

"Kısa zamanda büyük işler başarmış olmak bizleri ayrıca memnun ediyor"
Törenin açılışında söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, yarışmanın ev sahibi olmalarından ötürü duydukları memnuniyeti belirterek "Yetim olmak konulu kısa film yarışmamızı Üniversitemizin 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı'na dâhil ettiğimiz için çok mutluyum. Kısa zamanda büyük işler başarmış olmak ise bizleri ayrıca memnun ediyor. Allah Resulü de yetimdi; öksüz ve yetim olmak çok önemli bir konu. Yunus Emre gibi büyük insanlar da yetim büyüdüler." diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından 2. Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler gösterildi. Yarışmada; "Vaveyla" adlı kurmaca filmiyle Ömer Ali Dişbudak birinci, "Uzaklar, Keşkeler ve Ömer' adlı belgesel filmiyle Yusuf Sacit Yavuz ikinci, 'Göçük' adlı kurmaca filmiyle Halil Çoban üçüncü olurken "Cennetten Kovulanlar" adlı kurmaca filmiyle de OMÜ İLEF RTS Bölümü mezunu Yunus Tüzen ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.