OMÜ AFB HUKUK FAKÜLTESİ MERKEZ KAMPÜSE TAŞINMALI

OMÜ AFB HUKUK FAKÜLTESİ MERKEZ KAMPÜSE TAŞINMALI
Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen Çarşamba'da bulunan OMÜ AFB Hukuk Fakültesi'nin Samsun merkez kampüsüne taşınmasının zaruri olduğunu dile getirdi

OKULA İLGİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nin merkez kampüse 54 km. uzağa naklediklemisinin, okula ilgiyi azaltığını söyleyen Türkmen, öğretim üyelerinin de Çarşamba'da bulunmaya olumlu bakmadığını belirtti. Özellikle öğretim üyesi eş ve çocuklarının, şehir yerine Çarşamba'da bulunmaya hiç sıcak bakmadıklarını da sözlerine ekledi. Elde olanlardan da son üç yıl içinde fakülteden ayrılıp, başka üniversitelere geçiş yaptığını söyledi.

Kurulduğunda, ilk 12 binler civarında olan öğrenci alımı, son yıl ilk 27 binler civarında. Ali Türkmen,bunun da fakültenin Samsun merkezde bulunmamasına bağlamakta.

BAŞKA YERLERDE BU YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ
Şehir merkezinden ilçelere taşınan fakülteleri örnekleyen Ali Türkmen, Akdeniz Üniversitesi'nde ve Bursa Uludağ Üniversite'sinde bu yanlıştan dönüldüğünü,bunun Samsun'da da yapılmasının elzem olduğunu sözlerine ekledi. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk önce Alanya'ya Prof. Dr. Sefa Reisoğlu Hukuk Fakültesi adıyla kurulmuş, yaşanan olumsuzluklar sebebiyle merkez kampüse dönmek zorunda kalındığını, Bursa'da da Gemlik'e kurulan fakültenin, merkeze çekilmesine çalışıldığını tezine örnek olarak sundu. 

PEKİ BOŞALACAK OLAN BİNA NE OLACAK?
Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, merkeze taşınmasının zorunlu olduğunu tespit ettiği okulun, taşınması durumunda boş kalacak binası hakkında da önerilerini sıraladı. Türkmen, boşalacak olan binanın, tarım bölgesi olan Çarşamba'nın yapısına uygun olarak, Yeşilırmak Tarım Bilimleri Üniversitesi'ne dönüştürülebileceği önerisinde bulundu.

Türkmen, bu tespit ve önerilerini matbu hâle de getirip, ilgili makamlara ilettiğini söyleyerek,sözlerine son verdi. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum