24 Mart Dünya Tüberküloz Günü Bilinçlendirme Etkinliği Düzenledi

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü Bilinçlendirme Etkinliği Düzenledi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü kapsamında önemli bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi.

omu-2.jpg

Tüberküloz, dünya genelinde hala önemli bir sağlık sorunu olmaya devam etmektedir. Bu önemli gün vesilesiyle OMÜ, toplumda farkındalık oluşturmak ve hastalıkla mücadele konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla bir araya geldi. Etkinlikte, tüberkülozun nedenleri, belirtileri, korunma yolları ve tedavi yöntemleri üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, OMÜ Tıp Fakültesi yönetici ve öğretim görevlileri, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti ve Türk Toraks Derneği Şube Başkanları ile birlikte birçok üniversite öğrencisi katıldı.

omu-3.jpg

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüberkülozla mücadelede toplumun bilinçli olmasının önemine vurgu yaptı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ise, tüberkülozla mücadelede iş birliği ve bilinçli hareket etmenin önemine dikkat çekti. Etkinlik boyunca katılımcılar, tüberkülozla ilgili sorularını uzmanlara yönelterek bilgi edindiler. Ayrıca, bilgilendirici broşürler dağıtılarak katılımcılara evlerinde ve çevrelerinde tüberkülozla ilgili farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.