Öldüren kene masaya yatırıldı

Öldüren kene masaya yatırıldı
Yaz aylarının korkulu rüyası haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, vatandaşı yeniden tedirgin etmeye başladı

Antalya'da son yılların korkulu rüyası haline gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) eğitim programı kapsamında seminer verildi. Tüm illerdeki İl Sağlık Müdürleri, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katıldığı bir haftalık eğitim programı çerçevesinde, katılımcılara KKKA konusunda geniş çaplı eğitim verildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Erdinç Özoğlu, Antalya'da gerçekleştirilen eğitim programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'GENİŞ ÇAPLI EĞİTİM VERİLECEK'

Eğitim programında, KKKA'nın yanı sıra çeşitli bulaşıcı hastalıkları hakkında eğitim aldıklarını belirten Özoğlu, daha önce çalışmalarına başladıkları KKKA hastalığı konusunda önümüzdeki hafta Samsun'da geniş çaplı eğitim programlarına başlayacaklarını açıkladı. Özoğlu, eğitimlerin öncelikle sağlıkçılar ile başlayacak eğitimin ardından Halk Eğitim Merkezlerinde sürdürülerek, konu hakkında ciddi tedbirlerin alınacağını kaydetti.

PANİK YAPMAYIN
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsünün, artık havaların ısınmasıyla birlikte kendini göstereceğini belirten Özoğlu, vatandaşların panik yapmamasını, ancak tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

Ercan ÜSLÜ