OLACAK ŞEY DEĞİL!

OLACAK ŞEY DEĞİL!
Samsun'un Vezirköprü ilçesi Alancık mahallesinde kaybolan 1.5 yaşındaki minik Ecrin olayı için Vezirköprü ilçesinin tanıtımına zarar verdiği gerekçesi ile yayın yasağı kampanyası başlatılması şaşkınlık yarattı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Alancık mahallesinde kaybolan 1.5 yaşındaki minik Ecrin olayı için Vezirköprü ilçesinin tanıtımına zarar verdiği gerekçesi ile yayın yasağı kampanyası başlatılması ve üzerine İlçe TSO başkanının bununla ilgili demeç vermesi şaşkınlık yarattı.

YASAKLAR HANGİ MESELEYİ ÇÖZMÜŞ?
Kaybolan ve 22 gün boyunca aranan Samsun'u ve ülkeyi yasa boğan 1.5 yaşındaki minik Ecrin olayı için Vezirköprü ilçesinin tanıtımına zarar verdiği gerekçesi ile yayın yasağı kampanyası başlatılması akıllara durgunluk verdi. Yaygın basın bu meselenin bu kadar üzerine gitmese orada yaşanan trajedinin bu kadar ortaya dökülemeyeceği tüm kamuoyu tarafından bilinmekteyken İlçede ise bazı çevrelerin bu haberlere yayın yasağı koydurtmak istemesi, olayın üzerinin 'yasak örtüsü ile kapatılacak mı?' yorumlarına neden oldu. 

BİR GAZETECİ YAYIN YASAĞI İSTER Mİ?
Vezirköprü ilçesinde yerel bir gazetesinin genel yayın yönetmeninin bu konuyu köşesinde yazmasının ardından İlçe TSO başkanının buna destek vermiş olması kamuoyunda hoş karşılanmadı. Samsun'un Vezirköprü ilçesinin güncel yaygın medyada bu şekilde trajedik aile içi çarpık ilişkileri haberlere yansıması olumsuz bir algının oluşmasına her ne kadar sebebiyet vermiş olsa da bunu 'ilçe tanıtımına zarar veriyor' şeklinde görmek, bu üzücü olayın vahametinin yeteri kadar farkına varılmadığını gösterdi.

Onur Özsoy
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum