Okey Nasıl İndirilir?

Okey Nasıl İndirilir?
Mantık, hafıza, ve şans oyunu olan okey oyunu arkadaş sohbetlerinin vazgeçilmezi olup ülkemizde genellikle oynanmaktadır.

Mantık, hafıza, ve şans oyunu olan okey oyunu arkadaş sohbetlerinin vazgeçilmezi olup ülkemizde genellikle oynanmaktadır. Normal imkanlarda 106 tane oyun taşı ve 4 tane ıstakayla oynanan okey oyunun internet özelliğinin birçoğundan faydalandığımız günümüzde internet üzerinden, çevrimiçi olarak da oynanabilirmektedir. İnternet arama motoruna “normal okey indir kelimeler girilip arama yapıldıktan sonra “oyun indir” imlecine tıklayarak okey oyununu cihaza indirmek mümkün hale gelmektedir.

Peki, çevrimiçi normal okey nasıl oynanması gereklidir? Çevrimiçi okey oynamanın keyifli yanları neler olmaktadır? Oyunun asıl kurallarını öğrendikten sonra internet üstünden okey kolaylığına erişebilmek için yapılması gerekenlere bir göz gezdirebiliriz.

Dünya üzerinde pek çok türü olan okey oyununun ülkemizde iki versiyonu genellikle daha sık tercih edilmektedir. 101 okey ve normal okey olarak adlandırılan iki türü de internet yoluyla oynanabilmektedir. Bu oyunları kullanılan cihazlara indirip oyuna başlamadan önce bazı temel bilgileri öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

101 Okey Nasıl Oynanmalıdır?

101 okey oyunu, normal okeye kıyaslandığında biraz daha karmaşık bir oyun olmaktadır. Daha çok hesaplama gerektirmektedir. 101 okeyde bir oyuncuda olan 21 taşı, değeri en az 101 edecek şekilde dizip masaya açarak bütün taşların bitirilmesi gerekmektedir. Her oyuncuya 21 ve oyunu başlatacak rakibe 22 taş olmak üzere taşlar dağıtılmaktadır. Kalan taşlar ise kapalı bir şekilde masaya konmalıdır. Normal okey oynar gibi gösterge belirlenmelidir. Gösterge geldikten sonra gelen taş, okey olmuş olur.

101 okeyi akıllı cihazlara indirip istenilen yerde ve vakitte oynanması halinde kişiye kolaylık sağlamaktadır. App Store, İos Store veya arama motorlarından 101 okey indir şeklinde arama yapılarak seçilen oyunun üzerine gelinmelidir. Oyun indir seçeneğinin üstüne tıkladıktan sonra oyun cihazlara inmiş olur. Cihazlara indirilen oyun kişiye kolaylık sağlamaktadır. Oyuncuların oynadıkları oyundan verim alması için cihazlara indirilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü oyun şirketleri cihazlara indirilen oyunları daha çok geliştirmektedir.

Klasik Okey Nasıl Oynanır?

Düz okey olarak da adlandırılan normal okey, 4 kişiyle oynanması gerekir. Oyunu almak için; elde bulunan taşları kurallar halinde dizdikten sonra fazla olan taşı masaya atıp bitmelisinizdir. Oyun başladığında her rakibe 14 ve oyunu başlatacak kişiye 15 tane olacak şekilde taşlar rakiplere dağıtılmalıdır. Kalan taşları kapalı şekilde masanın ortasına koymalısınızdır. Her oyun başladığında bir tane taş belirlenmelidir ki o taşa “gösterge” adı verilir.

Normal okeyi akıllı cihazlara indirip istenilen yerde ve vakitte oynanması adına kişiye oynamada kolaylaşma gerçekleşmiş olur. App Store, İos Store veya arama motorlarından normal okey indir şeklinde arama yapılarak seçilen oyunun üzerine gelinmelidir. Oyun indir seçeneğinin üzerine tıkladıktan sonra oyun cihazlara yüklenir. Cihazlara indirilen oyun kişiye oyun oynanması bakımından kolaylık sağlamaktadır.

Normal okey indir şeklinde arama yapıldığında internet sitelerindeki adımlar takip edilmeli ve gerektiği şekilde oyun indirilme yapılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta cihazların virüs kapmaması için güvenli sitelerden veya store mağazalardan normal okey indirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.