Öğretmenlik mesleğinin itibarı zedelenmekte'

Öğretmenlik mesleğinin itibarı zedelenmekte'
Eğitim-İş Bafra Temsilciliği, dayanışma ve birlik beraberlik gecesi tertipledi.

Bafra Şehir Kulübü'ndeki gecede Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, yaptığı konuşmada eğitim sisteminin temel unsuru olan öğretmenlerin, cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bu kadar kaosla iç içe yaşamadığını söyledi. Bir taraftan rotasyonla öğretmenlerin sefalet emekliliğine zorlanmasının, diğer taraftan öğretmenlerin onları en alt gelir grubuna iten toplu sözleşmeye mahkum edilmesinin, öğretmenlik mesleğini yapılamaz durumuna getirdiğini belirtti.

Eğitim-İş Şube Başkanı Kara, "Bugün öğretmenlerin toplumdaki statüleri, ekonomik ve sosyal özlük hakları geçtiğimiz yıllar içerisinde sürekli gerilemiştir. Son yıllarda eğitim sistemimizde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte eğitim birliğine vurulan darbe, okulların dönüştürülmesi, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama hevesi, eğitimin bütün referanslarını dini temellere göre şekillendirme isteği, öğretmenlerin yaşadığı sorunların daha da derinleşmesine neden olmuştur. Öğretmen yetiştirme sürecinde yaşanan sorunlar, artarak devam etmektedir. Öğretmenliğin saygınlığı da burada büyük zarar görmüştür. Son yıllarda siyasi iktidar tarafından öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyen söylem ve tutumlar süreklilik kazanmıştır. Alo 147 gibi isimsiz ihbar hatlarının kurulması, öğretmene yönelik şiddet eğilimlerini arttırmıştır. Bu tür olayların sonucunda hayatlarını kaybeden ya da ciddi sağlık problemleri yaşayan öğretmenlerimiz bulunmaktadır.” dedi.

Rüstem Kara, konuşmasının ardından Eğitim-İş Samsun Şube Örgütlenme Sekreteri Suat Özkolay`a, çalışmaları dolayısıyla plaket verdi. Özkolay da bir teşekkür konuşması yaptı. Canlı müziğin de yer aldığı geceye öğretmenler, eşleri ve sendika üyeleri katıldı.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.