ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne gelen fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ile müzik grubu Model’in solisti Fatma Turgut söyleşiye katıldı.

MODEL'İN SOLİSTİ VE FOTOĞRAF SANATÇISI MEHMET TURGUT  ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

 

Söyleşide Fatma Turgut ve Mehmet Turgut, fotoğraf, müzik, ilham, yaşanmışlık, ileriye dönük projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söyleşinin bir kısmında ise öğrenciler merak ettikleri soruları sordu. Fatma Turgut ve Mehmet Turgut ise sorulara yanıt verdi.

"ÇOK FARKLI BİR PROYEYİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"
Fatma Turgut 'Model' grubunu İzmir’de kurduklarını ve son 7 yıldır İstanbul’da müzik hayatına devam ettiğini belirterek, "Yaz ayları içerisinde çok farklı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. 1990’ların müziğini çok seviyorum ve de bu müziğe çok hakim olduğumu düşünüyorum. İşte bir Fatma Turgut Project adıyla tamamen 90’ları canlı çalıp dolaşmak istediğim ufak tefek yerler var. Çok da güzel müzisyenlerle çalışacağız" dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut da fotoğrafçılığın aile mesleği olduğunu belirterek şunları söyledi: "100 seneyi aşkın bir süredir fotoğrafçılığın içindeyiz. Rahmetli babaannemden dedeme, babamdan amcalarıma kadar bizde herkes fotoğrafçı. Kendimi fotoğraf sanatına biraz kaptırınca mesleği önce çok sevdim, sonra aşık oldum. Şimdi de diyorum ki yavaş yavaş herhalde fotoğraf makinesine dönüşüyorum. Çünkü insanlar beni gördüğü anda akıllarına gelen ilk şey fotoğraf oluyor. Bu durum da benim içim oldukça sevindirici. O yüzden böyle devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu.  Mehmet Turgut da fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven ile planladıkları projenin detaylarını anlatırken, "İstanbul’da çok büyük bir fotoğraf platformu kurmayı düşünüyoruz. İçinde gençlerin kendilerini yetiştirecekleri sadece fotoğrafla ilgili dev bir kütüphane, karanlık odalar, stüdyolar, sinema salonları olacak" dedi. Söyleşi hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.