ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİDE VEFA ZİYARETİ

ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİDE VEFA ZİYARETİ
Canik Kuzey Yıldızı Ortaokulu, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ve Seçmeli Kuran-ı Kerim dersi öğrencileri ile birlikte Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in ailesi ile Canik İlçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı'daki kabrini ziyaret ettiler.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Şube Müdürleri de Mustafa Kaplan, Bakiye Usta, Okul Müdürü Serdar Abay, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü  ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, Samsun Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün ile Öğrenciler kahraman şehidimizin ailesine baş sağlığı diledikten sonra şehidimiz Tayfun Pakel’in kabri başında kuran okuyup dua ettiler.

img-7581.jpg

'RAHMETLE ANIYORUM'
Günün alam ve önemini belirten Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “Bundan önce olduğu gibi Şehit alerimizin hep yanlarında oduk.Bundan sonrada olamaya devam edeğiz.“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.” ayetini delil getirerek şöyle demişlerdir: “Şehitler hem ruh hem de cesetle diridir, ancak biz bunun mahiyetini bilemeyiz. Sehl İbni Sa’d (r.a.) rivayet etti. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “İki dua reddolunmaz veya pek nadir radyolundur. Bunlar: Ezan okunurken yapılan dua ile savaş anında düşmanla boğaz boğaza gelindiği sırada yapılan duadır. şehadet şerbeti içen Mehmetçiklerimize yüce Allah’tan rahmet geride birikmiş oldukları gözü yaşlı ailelerine sabırlar diliyorum "dedi.

img-7587.jpg

'HEP YANINIZDAYIZ'
Amçlarının; şehit ailesinin yanında olmak, ahde vefa göstermek ve öğrencilere milli ve manevi değerler kazandırmak olduğunu söyleyen Okul Canik Kuzey Yıldızı Ortaokulu, Müdürü Serdar Abay," Bizler ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçli bir şekilde yetişip vatanımıza hizmet etmeleri için elimizden geldiğince bilinçli nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz. Oğlunuzu öyle güzel yetiştirmişiniz ki bu güzelliğin sonucunda en yüksek mertebe olan şehittik nasip oldu. Böyle güzel evlat yetiştirdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Biz sadece sizin yanınızda değil, her zaman emrinizdeyiz “diye konuştu. Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.