ÖĞRENCİLER ABONMAN İSTİYOR

ÖĞRENCİLER ABONMAN İSTİYOR
İki üniversitenin bulunduğu Samsun, öğrencilerden ekonomik olarak katkı sağlarken, diğer yandan öğrencilerin ekonomisi için ne yapıldığı sosyal mecralarda konuşuluyor. Samsun'da yaşayan şehrin misafiri üniversiteliler, diğer büyükşehirlerdeki gibi aylık abonman kart uygulaması istiyor.

ABONMAN SAMKART      
Tramvay ve SAMULAŞ'a ait otobüslerde kullanmak amacıyla aylık belirli ücreti olan ve 200 biniş hakkı veren Samkart isteyen OMÜ'lü öğrenci platformları sosyal medyada gündem çalışması yapmak amacıyla randevulaşıyorlar. İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya, İzmir ve Eskişehir gibi büyük Üniversite kentlerinde uygulanan abonman kart uygulaması sadece öğrenciler için değil diğer vatandaşlar için de kategorisine göre alınıp kullanılabiliyor. 

omu-rayli-sistem-brs-4.jpg

SINAV KENTİ SAMSUN
Yılda birçok kez yapılan merkezi sınavlara ev sahipliği yapan Samsun'da yalnızca yılın büyük bölümü yaşayan öğrenciler için değil, sınav için bölge şehirlerinden günlük gelenler için de abonman kart, SAMULAŞ'a ekonomik olarak kazanç getirisi sağlayabilmesi açısından tartışılmaya değer görülmekte. Böylelikle sınav günleri araç trafiğinin rahatlatılması, toplu ulaşıma yönlendirilmesi açısından Samsun kamuoyunda tartışılması gerektiği öngörülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.