Oğluna şehit ağabeyinin adını verdi

Oğluna şehit ağabeyinin adını verdi
SAMSUN’da yaşayan 22 yaşındaki Ahmet Özay, 3 ay önce dünyaya gelen oğluna, Hakkari’de 2010 yılında şehit düşen ağabeyi Selman Özay’ın adını verdi.

Ağabeyinin adını gururla yaşattıklarını söyleyen Ahmet Özay, "Ne zaman şehit haberi gelse biz televizyonu kapatıyoruz. İnsanlara evlat acısı yaşatmasınlar artık" dedi.

2010 yılının Nisan ayında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerine yapılan saldırı sonucu şehit düşen Samsunlu er Selman Özay’ın kardeşi Ahmet Özay, ağabeyinin anısını yaşatabilmek için 3 ay önce dünyaya gelen oğluna "Selman" adını verdi. 2010 yılında ağabeyini kaybettiğini söyleyen Ahmet Özay, "2010 yılından bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarını ağabeyimsiz geçirdik. 3 ay önce oğlum doğdu. Ona ağabeyimin ismini verdik. Ağabeyimin adını gururla yaşatıyoruz. İnşallah da gururla büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

ŞEHİT HABERİ ÇIKINCA TELEVİZYONU KAPATIYORUZ

Bayramlarda, cumalarda ve arifelerde ağabeyimin mezarına gittiklerini ifade eden Ahmet Özay, "Yaşamayan bilemez. Kardeş acısı ayrı ama evlat acısı bambaşka. Ben annemle babamın neler yaşadığını çok iyi biliyorum. Ne zaman şehit haberi gelse biz televizyonu kapatıyoruz. Bu ülkede artık bunlar olmasın. Hakkari’deki askerlerimiz kendi düğünlerine bile gidemiyorlar artık. Çok zor bir şey. İnsanlara evlat acısı yaşatmasınlar" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.