Ödüllü "TERME-NATÖR" Projesine Başkan Kul’dan Destek

Ödüllü  "TERME-NATÖR" Projesine Başkan Kul’dan Destek
Uluslararası Robot Yarışmasına katılan Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hazırladıkları bomba imha robotu ile yarışmada ikinci olmayı başardı.

Projeyi hazırlayan öğrenci ve öğretmeni okulda ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Bize bu gururu yaşatan gençlerimize her türlü desteği vereceğiz.” Dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Çanakkale Geçilmez” teması ve “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla gerçekleştirilen Robot Yarışmasına katılan Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hazırladıkları bomba imha robotu ile yarışmada ikinci olmayı başardı.

Türkiye dâhil 4 ülkeden 271 üniversite ve bin 212´si ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam bin 483 öğrencinin katıldığı yarışmada serbest kategoride 2. Olan Terme-Natör bomba imha robotu, üzerinde bulunan kamera ve kavrama sistemleri ile bombanın bulunduğu alana gidip görüntüleme ve imha etme işlerini yapabiliyor. Üzerine takılı kameralardaki görüntüleri gözlük ve monitörlere aktaran robot, aynı zamanda delme ve lazer sistemiyle bombanın bulunduğu alana fünye koyup patlata biliyor. GPRS sitemi ile 1,5 km alanda görüntüleme ve yer bildirimi de yapan robot bomba imha uzmanları için birçok kolaylık sağlıyor.

Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü öğrencileri Özkan Şahin, Oktay Bozkurt ve danışman öğretmenleri Ramazan İnan tarafından yapılan robot yaklaşık 7 bin liraya mal oldu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul okulu ziyaret ederek, öğrencilerin yaptıkları projeleri yakından inceledi ve geliştirilmesi için destek vereceklerini söyledi. Şenol Kul projelerin devamı için öğrencilere 3D yazıcı sözü verdi.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARININ TERME’DEN ÇIKMASI BİZE UMUT VERİYOR

Belediye olarak bilime ve bilimsel araştırmalara her zaman destek verdiklerini ifade eden Başkan Kul “Çocuklarımıza fırsat verildiğinde, onlara imkân sağlandığında bilim adına neler yapabileceklerini burada görüyoruz. Öğrencilerimizin geliştirdiği bu projeler, geleceğin bilim adamlarının Terme’den çıkması adına bize büyük umut veriyor. Bilime hâkim olan nesiller, dünyaya yön verir. İnanıyorum ki yarının dünyasına bizim yetiştirdiğimiz genç beyinler yön verecek” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM

Öğrencilerden yeni buluşlar beklediğini sözlerine ekleyen Kul “Öğrencilerimiz ellerindeki kıt imkânlarla bu robotu yaptıkları ve bu dereceyi aldıkları için kendilerini kutluyorum. Bizden talepleri üç boyutlu yazıcı oldu. Ben de kendilerine söz veriyorum bu üç boyutlu yazıcıyı alacağım. İlçemizi tanıtmamız açısından Terme-Natör ismi çok güzel. Uluslararası bir yarışmada güzel bir derece almaları da bizi gururlandırdı. Ayrıca bu okulun ek bir binaya ihtiyacı vardı. Yapılan görüşmeler sonucunda yatırım programına alındı.” açıklamasında bulundu.

Başkan Kul'un ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü öğrencileri Özkan Şahin, Oktay Bozkurt ve danışman öğretmenleri Ramazan İnan başka projelerde derece almak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.