ÖDÜLLÜ ESERLER SERGİDE

ÖDÜLLÜ ESERLER SERGİDE
Samsun'da ilk defa düzenlenen 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması’nda dereceye giren 85 eserin sanatseverlerle buluştuğu sergi Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Murat Salim Tokaç,  Türk süsleme sanatlarının çağlar boyunca milli kültürü en iyi şekilde ortaya koyan bir sanat dalı olduğunu ifade etti. 6 dalda yapılan ödüllerin toplam değerinin 128 bin TL olduğu öğrenildi.

SAMSUN'A TORPİL

Yarışmaya yoğun bir ilgi ve katılım olduğuna vurgu yapan Tokaç, ödül töreninin niçin Samsun'da yapıldığına da açıklık getirdi. Genelde ödül törenlerinin Ankara'da yapıldığını belirten Tokaç, "2 yıl önce bir karar aldık ve Anadolu'ya açılalım istedik. Bu toprakların ürünü olan kadim mirasımızı değişik yörelerimizde yapalım diyerek gelenek haline getirmeye karar verdik. 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması'nın ödül törenini ve sergisini memleketimiz olması dolayısıyla ufak bir torpil de olsa önceliği Samsun'a vermeye karar verdik" diye konuştu.

85 ESER İÇİN AÇILIŞ

Konuşmaların ardından seçici kurula ve “hüsn-ihat”, “tezhip”, “minyatür”, “çini deseni”, “ebru”, “kalemişi” ve “katı” yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, vali yardımcıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri verdi. Ödül töreni sonrası dereceye giren 311 eser arasından sergilenen 85 eserin açılışı yapıldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.