Ödüller, sahiplerini buldu

Ödüller, sahiplerini buldu
Tiyatroyu sevdirmek, yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak adına gerçekleştirilen okullar arası tiyatro yarışmasının ödülleri Gazi sahnesinde verildi

İlkadım'da, İlköğretim ve Lise dengi okullar olmak üzere iki ayrı etapta yapılan tiyatro yarışmasının birincileri yapılan değerlendirme sonunda belli oldu. Mehmet Çömez, Ersoy Çelikpazu, Aysun Dolu ve Metin Piyale'den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda en iyi yönetmen, en uyumlu topluluk, en iyi dekor ve en iyi oyunculuk' dallarında ödüller sahiplerine verildi.

İŞTE LİSE KATEGORİSİNDE İLK 3'E GİRENLER
Tiyatroyu sevdirmek ve yaşatmak adına İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen lise ve ilkokulları kapsayan Tiyatro yarışmasında, birinciliği; En iyi yönetmen dalında; Samsun Anadolu Lisesi'nden İlknur Kanca, En iyi oyuncu dalında; Samsun Anadolu Lisesi'nden Merve Takış, En iyi tasarımcı dalında; Mithat Paşa Lisesi'nden Hasan Koçak elde ederken, En uyumlu toplulukta ise, Final okulları ilk sıralamaya girdi. İkinciliği; En iyi yönetmen dalında; Mithat Paşa Lisesi'nden Hasan Koçak, En iyi oyuncu dalında; Mithat Paşa Lisesi'nden Ercan Sevinç, En iyi tasarım dalında; Şahinoğlu Kolejinden Ömer Gürtürk kazanırken, En uyumlu topluluk dalında ise, Samsun Anadolu Lisesi, Final Okullarından sonra ikinciliğe yerleşti. Üçüncülüğü; En iyi yönetmen ve en iyi tasarım kategorisinde Final Okullarından Murat Can Kibiroğlu, En iyi oyuncu kategorisinde, Samsun Anadolu Lisesi'nden Gülce Yılmaz hak ederken en iyi topluluk kategorisinde Mithat Paşa Lisesi üçüncülüğe oturdu.

İLKOKUL KATEGORİSİNDE İLK 3'E GİRENLER İSE ŞÖYLE
Birinciliği; En iyi yönetmen sıralamasında 23 Nisan İlköğretim okulundan Selma Acar ve Neriman Erol, En iyi oyunculuğu, 23 Nisan İlköğretim Okulundan Yağız Can Çelebi, En iyi tasarımcılığı 50.Yıl İlköğretim okulundan Emriye Sorgun kazanırken, En uyumlu toplulukta 23 Nisan İlköğretim Okulu ilk sıralamaya oturdu. İkinciliği; En iyi yönetmen dalında 50.Yıl İlköğretim Okulundan Emriye Sorgun, En iyi oyuncu dalında; 23 Nisan İlköğretim Okulundan Emre Can Söyleyici, en iyi tasarım dalında 23 Nisan İlköğretim Okulundan Vildan Göz hak ederken, En uyumlu toplulukta ise 50.Yıl ilköğretim Okulu ikincilik sıralamasına girdi. Üçüncülüğü ise; En iyi oyuncu dalında 50.Yıl ilköğretim Okulundan Gül Nur Düzköylü kazandı.

DEMİRTAŞ, ETKİNLİKLERİN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ
Bu tür kültürel etkinliklerin devamının geleceğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yarışmada başarı elde edenlere teşekkürlerini iletti. Ödülleri sahiplerine, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcısı Hasan Ali Özmen, İlkadım Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyeleri; Mustafa Umar, Beşir Sağıroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İnci Ekinci, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Şenol verdi.