O teğmen o gün İstanbul'daydı

O teğmen o gün İstanbul'daydı
Münevver Karabulut'un mesajlaştığı teğmen C.Y.C.'nin cinayet günü İstanbul'da olduğu ortaya çıktı.

Münnever Karabulut öldürüldüğü gün cep telefonundan mesajlaştığı yazlıktan arkadaşı Teğmen C.Y.C.'nin izinli geldiği İstanbul'da görüşme isteğini bir birlikteliği olduğunu ima ederek "Müsayit Değilim" diyerek kabul etmediği ortaya çıktı.

Teğmen C.Y.C.'nin olayla ilgili olarak soruşturma yapan polislere "3 günlüğüne annemlerin yanına İstanbul'a gelecektim. Geldiğimde arkadaş olarak görüşürüz diye mesaj çekmiştim. Ancak kabul etmedi. Ben de ısrar etmedim." dediği öğrenildi.

Ayvalık, Sarımsaklı'dan arkadaş olan Münevver Karabulut ile Ankara Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığı'nda görevli teğmen C.Y.C.'nin cinayet tarihinde yaptıkları mesaj trafiğinin ortaya çıkması üzerine polisin C.Y.C ve ailesine ulaştığı ortaya çıktı. İstanbul Ümraniye oturan ailesinin yanına 3 gün için izinli olarak gelecek C.Y.C.'nin cinayetin işlendiği gün Münevver Karabulut'a mesaj atarak geleceğini bildirdiği ve görüşmek isteğini söylediği öğrenildi.

Yaz aylarından bu yana görmediği Münevver Karabulut'la sadece arkadaş olduklarını söyleyen C.Y.C.'nin ilk mesajında geldiğini haber verip görüşelim dediği belirtildi. Ancak Münevver Karabulut'un bir birlikteliği olduğunu ima ederek C.Y.C.'nin buluşma teklifini "Müsait Değilim" diyerek kabul etmediği öğrenildi. Teğmen C.Y.C.'nin Münevver Karabulut'un buluşma isteğini kabul etmemesi üzerine ısrar etmediğini son mesajında "Sonra görüşürüz o zaman" dediği öğrenildi.

Ankara'da görev yapan teğmen C.Y.D'nin resmi ifadesinin soruşturmayı yürüten Faruk Yılmaz Erşen'in talimatıyla Ankara'da alındığı ancak henüz İstanbul'a ulaşmadığı öğrenildi.