O sürücüye 4 yıl 2 ay hapis

O sürücüye 4 yıl 2 ay hapis
SAMSUN'da 50 yaşındaki Necla Akça ile kucağındaki 7 aylık torunu Aylin Akça'yı geri manevra yaparken ezerek ölümlerine neden olmak suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan okul servisi sürücüsü 49 yaşındaki Orhan Keskin, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıld

Olay 8 ay önce İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi Paşamahmut sokak üzerinde meydana geldi. Bir fabrikada çalışan Aysun ve Fatih Akça çifti, 7 aylık çocukları Aylin Akça'yı babaanesi Necla Akça'ya bırakıp işe gitti. Komşusunu ziyaret eden Akça, torununu kucağına alıp 10 metre uzaklıktaki evine gitmek için caddeye çıktı. Bu sırada Orhan Keskin yönetimindeki 55 C 0370 plakalı okul servis minibüsü, geri manevra sırasında Necla Akça'ya çarptı. Babaanne ve kucağındaki torunu aracın altında kaldı. Kazada ağır yaralanan Necla Akça, Gazi Devlet Hastanesi'nde, torunu Aylin Akça ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Gözaltına alınan sürücü Keskin'in yapılan sağlık kontrolünde 0.74 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altında araç kullanma, taksirle ölüme sebebiyet verme suçlarından tutuklu olarak yargılanan Orhan Keskin, "Bu kaza benim istemim dışında oldu. Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim" dedi. 

İfadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı iki kişinin taksirle ölümüne sebebiyet vermek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.