"NUTUK OKUMA YARIŞMASI"

"NUTUK OKUMA YARIŞMASI"

 

Ülkü Ocakları Samsun Üniversite Teşkilatı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleye dikkat çekmek ve bu konuda üniversite gençliğini bilgilendirmek amacıyla "OMÜ Nutuk Okuyor" adı altında bir etkinlik düzenledi. 

Ülkü Ocakları Samsun Üniversite Teşkilatı , Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu iş birliği ile, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleye dikkat çekmek ve bu konuda üniversite gençliğini bilgilendirmek amacıyla "OMÜ Nutuk Okuyor" adı altında bir etkinlik düzenledi. Yarışma kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 ile 1927 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan siyasi, sosyal gelişmeleri ve savaş dönemini anlattığı ölümsüz eseri Nutuk'tan 50 sorudan oluşan sınav yapıldı. Sınava, OMÜ'nün çeşitli fakültelerinden çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖDÜL SONUÇLARI 3 MAYISTA
Mustafa Kemal Atatürk'ün her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığına vurgu yapan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı Üniversite Başkanı Necip KARA, " Güzel ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kendi dönemini olduğu kadar, sonrasını da derinden etkileyen, çığır açıcı bir yeri vardır. Onun Türk tarihi içinde son derece seçkin bir yere sahip olması hiç şüphesiz vatan kurtaran, millî bir kahraman olmasından ileri gelmektedir. "dedi.NUTUK kitabının günümüz için bir rehber olduğunu belirten KARA "Nutuk kitabı bize gösteriyor ki yurdun iç ve dış saldırılara uğradığı, Milletin yaşama gücünün tükendiği bir dönemde, korkusuzca ortaya atılan Gazi Paşa'nın, Yüce Türk Milletinin hür yaşama arzusuna ve vatan sevgisine güvenerek, Kurtuluş savaşını organize etmiştir. Bugünde dışarıda uluslararası güçler içeride fetöcü hainler ülkemizi yok etmek için türlü türlü oyunlar oynamaktadır. Böyle bir ortamda "NUTUK" kitabının anlamı ve önemi daha çok artmaktatır. Bizde bu düşüncelerle üniversite gençliğinin NUTUK  kitabını okumasını özendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. "dedi.3 Mayıs'ta sonuçlarının açıklanacağı bildirilen sınavın ardından birinciye 200 TL, ikinciye 150 TL, üçüncüye ise 100 TL'lik kitap çeki verilecek.Muhammet YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.