“Nolur Dokunun Bana” dokundurdu !

“Nolur Dokunun Bana” dokundurdu !
Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin aylardır hazırlığını yürüttüğü “N'olur Dokunun Bana” isimli tiyatro gösterisi muhteşem sahnesi, izleyiciye verdiği mesajları ile hem güldürdü, hem ağlattı.

Çarşamba Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Hüseyin Kurt' un yazıp yönettiği tek perdelik “N'olur Dokunun Bana” isimli tiyatro gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çarşamba Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından aylardır provaları devam eden ve daha ilk günden heyecanla beklenmesine neden olan gösteri izleyenleri adeta büyüledi.

BÜTÜN PROTOKOL KATILDI
Cemil Şensoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösterime Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, Samsun İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve İl Emniyet Müdür Yardımcı Ramazan Erdoğan, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, daire amirleri, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yusuf Böke, Çarşamba Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ayhan Ayar, Çarşamba Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Kadri Özaslan, Çarşamba Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Emniyet Müdürlüğü personelleri, çok sayıda işadamı, sivil toplum örgüt başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Cemil Şensoy Kültür Merkezini dolduran bini aşkın seyirci katıldı.

UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDI
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin tüm yurtta hizmete girmesi ile toplum ile vatandaşın birlikte hareket ederek olası olayların meydana gelmeden önce 155 Polis imdat ve diğer bilgilendirmelerle polisle paylaşarak asayiş ve toplum huzuru için bilinçlendirilmesi hedeflenen tiyatro gösterisinde silaha meraklı bir gencin ailesi ve sokak ile okulunda yaşadığı macerası anlatıldı. Sahnelenen ''N'olur Dokunun Bana'' adlı tiyatroyu seyretmeye gelen seyirciler tiyatro gösterisinin ilk dakikalarında kahkahalarla izlediler. Ancak sonlara doğru aile fertlerinin almış olduğu yanlış kararlar ve duyarsızlıkları sebebiyle 155 polisle bilgi paylaşılmaması neticesinde genç bir kızın hayatını kaybettiğinin oynandığı sahneye sıra geldiğinde Cemil Şensoy Kültür Merkezini dolduran bini aşkın seyircinin yüzleri asıldı ve salon adeta bir anda hüzne boğuldu. Çoğu seyircilerin gözyaşları akıttığı oyun sonunda tiyatro gösterisini sergileyen ve grubun içinde görev alan Toplum Destekli Polislik Bürosu Memurları Ahmet Topsakal, Hasan Aydın Polis Memuru Nur Hilal Kuzu ve Emniyette memur olarak çalışan Sedef Özarsalan ve halktan oluşan diğer oyuncular seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İLK ADIMLARIMIZI ATMIŞ OLDUK

''N'olur Dokunun Bana'' adlı tiyatro oyunu hakkında görüşlerini açıklayan Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, “Bir toplumun huzuru ve asayişinin güzelliği yaşanılan yerdeki vatandaş ile polisin birbirine olan güven ve bilgi akışı ile olur. Bu bilgi akışı için ücretsiz olan 155 polis imdat ve diğer konularda polisle işbirliği vatandaşlarca yapılır ve buna ek olarak eğitim olarak da ilerlediğimiz sürece böylesi vahim sonuçlar olmayacaktır. Bu nedenle polis ile vatandaş arasında ki diyalogu bu kadar güzel ve net ifadelerle adeta tiyatrolaştırarak sahnede halka anlatan bu tiyatro grubuna, Emniyet Müdürlüğümüze ve diğer personellere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Çarşamba halkı da hazır Toplum Destekli Polislik büromuzla ve onların halkı ve tüm ilçede ki bireyleri bilgilendirerek bu bilgi akışını daha iyi hızlandırarak yaşanılır ve huzurlu bir Çarşamba ve gelecek için ilk adımlar böylelikle atılmış olur. Çarşamba güzel ve şirin bir ilçe ve yaşanılacak bir ilçe. Güzel ilçelere güzel işler yakışır. Huzurlu yaşanılan bölgeler asayişinin düzgünlüğü ve modernliği, bilgi paylaşımı ile örnek gösterilir. Çarşambanın bu yönde ki çalışmaları ile tüm yurtta duyulması için herkese şimdiden duyarlı olmaları ve çalışmalarını bekliyoruz teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

ROL ALAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Tiyatro gösterisi sonunda tiyatro gösterisine hazırlık aşamasında destek veren, gelen sürede Hacı Yılmaz Yılmaz İlköğretim Okulu öğretmenleri adına Okul Müdürü Enver Şahin' e bir plaket verildi. Ayrıca Nolur Dokunun Bana adlı tiyatro gösterisinde yer alan tüm personele Teşekkür belgeleri verilirken en dikkat çeken olay ise Samsun İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan' ın,plaket sunumu sırasında sahnede yapmış olduğu konuşmada oyunu çok beğendiğini toplum destekli polisliğin asıl amacının oyun içerisinde çok güzel anlatıldığını oyunun sahnelenmesinde emeği geçen başta İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım olmak üzere oyunda rol alan herkese teşekkür etti.

TURNE DÜZENLENECEK

“N'olur Dokunun Bana” adlı tiyatro gösterisi sonrasında Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım, gösteride rol alan veya diğer alanlardaki tanıtımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Gösteri sonrasında Cemil Şensoy Kültür Merkezinde tiyatroyu izlemeye gelen misafirlere kokteyl düzenlendi. Daha sonra Samsun İl Emniyet Müdürlüğünden gelen misafirler ve Tiyatroda rol alan oyuncuları Çarşamba Kaymakamı, Belediye Başkanı ve ilçe Emniyet Müdürü Göl Restaurantta ağırladı. Burada yapılan konuşmalarda oyunun çok beğenildiği mutlaka yeniden sahnelenmesinin gerektiği hatta gerekli organizasyonu yapılarak çevre il ve ilçelerde gösterime konulabilmesi için turne düzenlenmesi üzerinde duruldu.

EMİN İNAN - ÇARŞAMBA