Heyelan sonucu yol ulaşıma kapandı

Heyelan sonucu yol ulaşıma kapandı
Erzincan'da iki gündür devam eden sağanak yağış sonrası Erzincan-Erzurum karayolunda heyelan meydana geldi. Karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre olay dün saat 14.30 sıralarında Erzincan Erzurum Karayolunun 60. kilometresinde aşırı yağışlarla Karasu Nehri taştı ve heyelan meydana geldi. Nehir sularının Erzurum yolu gidiş istikametinde karayoluna taşması ile birlikte bölgeye çok sayıda trafik ekibi ve karayollarına ait iş makineleri sevk edildi. Erzurum'a gidiş istikametinde bulunan iki şeridi güvenlik sebebiyle trafiğe kapatan bölge trafik ekipleri, karayolunda bulunan araçların kontrollü bir şekilde karşı şeritten geçişlerine izin verdi.

Erzincan Erzurum Karayolunda çalışmalarına devam eden ekipler, nehir sularının artması üzerine yolda meydana gelen heyelan nedeniyle bir müddet çalışmayı durdurdu. Heyelan sonucu karayolunun yaklaşık 100 metrelik bölümü nehir sularına kapılarak yok oldu. Heyelan sonucu karayolu bariyerleri askıda kaldı.

Karayollarına ait ekipler yaşanan olay üzerine nehir sularına karşı karayolunun mukavemetini artırmak için dev kaya parçalarını bölgeye taşıdı. Karayolları daha fazla zararın oluşmaması için bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.