Üzüm Festivali yağmur altında yapıldı

Üzüm Festivali yağmur altında yapıldı
Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 'Üzüm Festivali' yağmur altında gerçekleşti.

18 üreticinin katıldığı yarışmada jüri, ilk üçe giren üzümleri seçmekte zorlanırken, yarışmada birinciliği Hasan Kaya, ikinciliği Alaattin Kaya, üçüncülüğü ise Halil İbrahim Çiçek kazandı.

Karabalçık İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, TRT İzmir Radyosu ses sanatçılarından Ali Çakar da, seslendirdiği Türk Halk müziği eserleri ile festivale katılanlara coşku dolu saatler yaşattı. Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Üzüm Festivali'nin açılışında konuşan, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, Osmangazi Belediyesi olarak, tarımı korumak, çiftçinin, köylünün ekonomik durumunu iyileştirip, köyleri yeniden cazibe merkezi yapmak için bir çok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yarışmaya katılan yetiştiricilerden Niyazi Konuk, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festivalin, tanıtım açısından önemli olduğunu söyledi. Konuk, "Bu festival ve yarışma bizim için çok büyük bir reklamdır. Amaç yarışmak ve derece elde etmek değil, tanıtım. Adımızı duyurmak. Bizim üzümümüz, yetiştiği bölgenin havası ve toprak bakımından tat, kalite ve lezzet olarak diğer bölgelere göre farklı. Yaklaşık 10-12 çeşit üzüm yetiştiriyoruz. Festival sayesinde ürünümüzü en iyi şekilde değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Böyle bir festival düzenlediği için, Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Jürinin, hastalıklardan ari olup olmadıkları, irilik, homojen olup olmadıkları, tadı ve görünüşü yönünden değerlendirmeye tabi tuttuğu yarışma sonunda birinciliği Karabalçık Köyünden Hasan Kaya kazanırken, ikinciliği Alaattin Kaya, üçüncülüğü ise Halil İbrahim Çiçek kazandı. Yarışmada dereceye giren üreticilerden birinciye 400 lira, ikinciye 300 lira üçüncüye ise 200 lira ödül verildi.

Karabalçık Mahallesi İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen festivale, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Halil Döner, Kenan Akan, Yunus Şahin, Erkan Albayrak ile belediye bürokratlarının yanı sıra, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.