BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ)'nin 2014-2015 akademik yıl açılışına katılmak için Samsun'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu...

OMÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde yapılan törenin ardından Kurtuluş Yolu'nda düzenlenen toplu açılışa katıldı. Davutoğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Yılmaz'dan brifing aldı.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ANA uçağı ile saat 12.35'te Samsun Çarşamba Havaalanı'na geldi. Beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bulunduğu Başbakan Davutoğlu'nu havaalanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri ve protokol temsilcileri karşıladı.

Buradan otobüs ile OMÜ'ye geçen Başbakan ve beraberindeki heyet, akademik yılın açılış töreninden sonra yine aynı otobüs ile Kurtuluş Yolu'nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Açılışa katılan partililere seslenen Başbakan Davutoğlu, Samsun'un tarihte kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı, meşalenin yakıldığı şehir olarak yer aldığına dikkat çekti. Davutoğlu, "Samsun çok köklü bir geleneğin, büyük bir devlet geleneğinin, kültür geleneğinin tam da dumura uğradığı zannedilen bir dönemde bir 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a gelişiyle birlikte bir meşalenin yakıldığı ve o meşaleye her zaman ev sahipliği yapmaktan da onur duyan bir şehrimizdir." diye konuştu.

Toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, kenti geleceğe taşıma adına bütün gayretleri ile çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Samsun'u geleceğe yıllar önce hazırladıkları stratejik plan doğrultusunda taşımaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bugüne kadar hayata geçirdikleri hiç bir projeyi plansız programsız yapmadıklarının altını çizdi. Samsun'un Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ilk 10 büyük şehir arasına gireceğinden emin olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, bütün imkanları seferber ederek halka hizmet etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurtuluş Yolu'ndaki açılış töreninin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı başkanlık makamında ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Samsun'daki yatırımlar ve projelerle ilgili Başkan Yılmaz'dan birifing aldı. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren ziyaretin sonunda Başkan Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'na üzerinde el yazması ayet bulunan bir tablo hediye etti. Başkanlık katındaki tabloları yakından inceleyen Başbakan Davutoğlu, dışarıda kendisini bekleyen kalabalığı selamlayarak belediye binasından ayrıldı.

Ahmet Davutoğlu'nun Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile milletvekilleri de hazır bulundu. Erdal Ündücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.