SAMSUN'DA KORUYUCU AİLE SAYISI 90'A ÇIKTI

SAMSUN'DA KORUYUCU AİLE SAYISI 90'A ÇIKTI
SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, 1,5 yıl önce 48 olan koruyucu aile sayısının 90'a yükseldiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, koruyucu aile hizmet modeline çok önem verdiklerini dile getirerek koruyucu aile sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Devlet korumasındaki çocukları sağlıklı bireyler ve 'İyi insan' olarak yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Balcı, şöyle konuştu:

"Bunu yaparken sorumluluğu koruyucu ailelerimizle paylaşmış oluyoruz. Bizim onlara söylediğimiz şu; çocukları yetiştirmede gelin birlikte olalım, birlikte hareket edelim. Her zaman ailenin yanındayız. Çocuğun eğitimi ile ilgili sıkıntılar çıktığında, çocuğun herhangi bir işe mesleğe yönlendirilmesiyle ilgili sıkıntılar çıktığında ya da çocuğun belli yaş dönemlerinde koruyucu anne ve baba ile yaşayabileceği bir takım gelişimsel sorunlar ortaya çıktığında sürekli onların yanında rehberlik ediyoruz. Çocuk 18 yaşına gelinceye kadar koruyucu ailenin yanında kalıyor. Biz kurum bakımından ziyade aile yanında çocuğun bakımından yanayız."

Çocuklarını ekonomik nedenlerle devlet korumasına vermek isteyen ailelere maddi destek verildiğini ve çocuğun aile yanında kalmasının sağlandığını dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

"Eğer ailenin sıkıntısı ekonomik değil ise ihmal, istismar, şiddet türü durumlar varsa biz çocuğu aileden almak durumunda kalıyoruz. Böyle bir durumda yine önce kurum bakımına yerleştirmeden çocuğu evlat edinme hizmet modelini gündeme getiriyoruz. Eğer çocuğun şartları evlat edindirilmesinde uygun ise evlat edinmek için bekleyen uygun ailelere evlat edindiriyoruz. Evlat edinme işlemini gerçekleştiremiyorsak koruyucu aile hizmet modeline geçiyoruz. Çocuğun kaydı bizde bizim çocuğumuz ancak sorumluluğu bir aileye veriyoruz. Şu anda çalışmalarımız çok yoğun.1,5 yıl önce 48 olan koruyucu aile sayısı 90'a yükseldi. Samsun'da 90 ailede 101 tane çocuğumuz var."

Koruyucu aile hizmet modelini çok önemsediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, şöyle devam etti:

"En son çare olarak çocuğu kurum bakımına yerleştiriyoruz. Aslında bizim kuruluşlarımız hem fiziksel hem eğitsel anlamda çok iyi durumda. Onların ihtiyaçlarını karşılayacak çok büyük imkanlara sahip. Bunu rağmen biz çocuğun yetişebileceği en iyi aile ortamıdır anne sevgisidir fikrindeyiz. Her şeyi vermemize rağmen anne sevgisini vermemiz mümkün olmadığı için biz öncelikle çocukları ailelerinin yanında desteklemeye çalışıyoruz. Koruyucu aileye maddi destek de veriyoruz. Okul durumuna ve yaş grubuna göre değişiyor. Çocuk başına ayda 600-650 TL arasında değişiyor. Bir aileye en fazla 3 çocuk verilebiliyor." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.