PETROLÜN 5 YILDIZLILARI

PETROLÜN 5 YILDIZLILARI
Karadenizde yapılan araştırmalardan sonra petrol bulunması ve yakın gelecekte deniz altından çıkan petrolle birlikte Samsun çok büyük stratejik önem kazanacağı için 5 yıldızlı otellerın şimdiden yapıldığı öğrenildi.

PERİNÇEK AÇIKLAMIŞTI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karadeniz'in tabanında donmuş metan gazı olarak bilinen gazhidrat bulunduğunu ve bunun varlığının tek başına petrol ve gaz olduğunun göstergesi olduğunu söylemişti.

OMV 'PETROL VAR'
Romanya OMV Petrom şirketi, Karadeniz'de yapılan petrol arama faaliyetleri sırasında yeni bir petrol rezervine ulaşıldığını açıkladı. OMV şirketi yaptığı açılamada, bölgede bundan başka yeni rezervlerin olabileceğini ve şirketin Romanya'daki petrol üretiminin yüzde 18'lik kısmını denizden elde ettiğini belirtmişti.

OTEL SAYISI ARTTI
Karadeniz'in geçmiş tarihlerine bakıldığında, birçok defa aramaya yapılmış ve bazı olumlu sonuçlar elde edilmişti. Karadeniz'de bulunan petrol yataklarının ardından, stratejik önemi açısından Samsun'un daha çok önem kazanacağı ve bu yüzden Samsun şehrinde 5 yıldızlı otellerin şimdiden yapıldığı iddia edildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.