MEDİVA'DAN 'BİR BAĞIŞ BİR HAYAT'KAMPANYASINA TAM DESTEK

MEDİVA'DAN 'BİR BAĞIŞ BİR HAYAT'KAMPANYASINA TAM DESTEK
Samsun İl sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bir Bağış, Bir Hayat" kampanyası kapsamında...

Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Özel Mediva Hastanesinde Stant açılması üzerine ilk desteği hastane çalışanları vererek bu konudaki hassasiyetini ve insan hayatına verdiği önemi birkez daha belirttiler.

Mediva Hastanesi İşletme Müdürü Osman Çırak konu ile ilgili yaptığı açıklama da, "bizim bu davranışımız başta hastalarımıza, hasta yakınlarımıza ve diğer kurumlarada örnek teşkil edecektir" dedi.

ORGAN NAKLİNDE 5. SIRADAYIZ
Çırak "Türkiye'de 28 binden fazla hastanın organ nakli beklediği, diyaliz hastaları ile birlikte bu sayının 78 bin olduğunu günümüzde Organ bağışının son derece önemli bir hale gelmiştir. "Organ nakli ancak hastanelerde yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleştirilen hastalardan alınarak yapılmaktadır. 2013 yılında 1708 kişinin bu şekilde ölümü gerçekleşmiştir. Bunlardan yalnızca 379'u bağışçıdır. Bu çok küçük bir rakamdır. Bu sayının artırılması gerekmektedir. Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi olarak çalışmalar devam etmekte olup, son bir yılda önemli yol kat edilmiştir. Samsun Organ Bağışçısı olarak Türkiye sıralamasında ilk 5 te yer almaktadır.Bu gün itibarı ile toplam bağışçı sayısı 3610 dur. Bağışlanan her organ kurtarılan bir hayat demektir. Samsun'un organ naklinde 5. sırada olması olumlu, ancak vatandaşlarımızın daha fazla duyarlı olması gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.