Yabancı Öğrenciler Başkan Taşçı'nın Konuğu Oldu

Yabancı Öğrenciler Başkan Taşçı'nın Konuğu Oldu
Türkçe öğrenmek üzere Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne gelen ve Yaz dönemini burada geçiren 33 yabancı öğrenci...

Yeni Pazar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Bekiroviç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, Umut Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Doç.Dr.bekir Şiyman ve öğretim görevlileri, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı tarafından Yalı Kafe-Restaurant'ta ağırlandı.
Yeni Pazar Üniversitesi'nden Rektörü Prof.Dr. Suat Bekiroviç ve bu üniversitenin çeşitli fakültelerinde okuyan 24 öğrencinin yanı sıra, Saray Bosna'nın çeşitli üniversitelerinden gelen 9 öğrencinin de katılımı ile sayıları 33'ü bulan öğrenciler Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Türkçe öğrenimini sürdürüyorlar. Öğlene kadar eğitimlerini sürdüren öğrenciler öğlenden sonra düzenlenen çeşitli gezilerle de Samsun'u ve çevre illerin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ediyorlar.
Atakum Belediyesi olarak ilçelerinde Türkçe eğitimi gören öğrencilere Türk misafirperverliğini göstermek istediklerini, bu nedenle Yalı Kafe-Restaurant'ta ağırladıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, " Güzel Türkçemizi öğrenmek,bizleri tanımak için buraya gelen öğrenci kardeşlerimize biz de bir nebze olsun katkıda bulunmak,onları en iyi şekilde ağırlamak istedik. O nedenle bu yemeği düzenledik. Bu aynı zamanda ilçemizde bulunan ama bugüne kadar belediye olarak hiç iletişim kurulmamış üniversitemiz ile ilişkilerimizi geliştirmek adına da önemli bir adımdır. Biz üniversitemiz ile sürekli işbirliği içerisinde olmayı arzu ediyoruz.çünkü bunun Atakum ve Atakumluların yararına olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan ise, " Yurt dışında çeşitli üniversitelerin değişik fakültelerinde öğrenim gören 33 öğrencimizi bu Yaz üç hafta sürecek Türkçe dil kursu için burada misafir ediyoruz. Üniversitemiz son yıllarda çeşitli coğrafyalardan türkçe eğitimi almak için gelen çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.Bu Türkçenin çevre ülkelerde sevilip bilinmesini sağlamakta, daha iyi dostlukların gelişmesine yardımcı olmaktadır."şeklinde konuştu. Ramazan Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.