SAĞLAM GİTTİ FELÇ OLDU

SAĞLAM GİTTİ FELÇ OLDU
Soğuk algınlığı sebebiyle iğne yaptırmaya Samsun Medicana Hastanesine giden Abdullah Demirhan(83), vurulan yanlış iğneden dolayı felç oldu.

SAĞLAM GİTTİ FELÇ OLDU
Olay 2013 yılı Şubat Ayı başlarında Samsun Medicana Hastanesinde meydana geldi. Normalde iğnelerini düzenli olarak Sağlık Ocağına yaptıran Abdullah Demirhan, Sağlık Ocağının kapalı olması sebebiyle Samsun Medicana Hastanesine giderek kalçasından iğne yaptırırken, yapılan yanlış iğne yüzünden kısmi felç geçirdi. Hukuk yolu ile hakkını arayan Demirhan ailesi Samsun Medicana Hastanesinden tazminat alacak.  

'BABAM SEDYEDE KALMIŞ'
Abdullah Demirhan'ın oğlu İsa Demirhan o dönemlerde kendisinin şehir dışında olduğunu belirterek "Babam normalde iğnelerini yaptırmak için sağlık ocağına giderdi, orada yaptırdıktan sonra eve gelirdi. Ama günlerden Cumartesi olduğu için Sağlık Ocağı kapalıydı. Babam'da Samsun Medicana hastanesine giderek iğnesini orada vurdurmak istemiş ancak iğneyi vurulduktan sonra sedyede kalmış" dedi.

'REÇETE ÜCRETİ KESİLDİ'
Çevrede bulunan bir tanıdığının babasını eve getirdiğini söyleyen İsa Demirhan "Orada ki bir arkadaş babamı sedyeden alıp eve getiriyor. Babam eve geldiğinde ayağı hareket edemiyor. Daha sonrasında ise ağabeyim hastaneye gidip durumu anlatınca, hastane yetkilileri 'tamam sorumluluk bizde, tüm sorunlarıyla ilgileneceğiz 'demişler. Babamın bu sürede de reçete ücreti kesiliyor" dedi.

İLGİLENDİK GEREKENİ YAPTIK
Babasının sadece 2 ay tedavi edildiğini söyleyen İsa Demirhan "Babamı sadece 2 ay tedavi edip daha sonrasında ilgilenmiyorlar. Şehir dışından Samsun'a geldim, baktım ki gerçekten ilgilenen falan yok. Akıbetinde Medicana Hastanesi'nin İnsan Kaynaklarına gittim. Orada bir bayanla konuştum, bana 'biz ilgilendik gerekenleri yaptık' gibi cümleler kurdu ancak ilgilenilmediği açıkça ortada" diye konuştu.

'HEP ÖYLE KALACAK'
Bunun üzerine savcılığa müracat ettiğini belirten İsa Demirhan "Savcılık beni bundan 6 ay önce babamla birlikte 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesine göndererek felç olmasının yanlış vurulan iğneden mi kaynaklandığının anlaşılması için rapor aldırdı. Gittim heyet raporu aldım. Raporda babamın rahatsızlığının iğneden kaynaklandığı ve ayağı felç olan babamın hepde öyle kalacağını belirten bir rapor verdiler" şeklinde konuştu.

'BABAM ŞİMDİ FELÇ'
Medicana Hastanesi'nin aldığı rapora itiraz ettiğini belirten İsa Demirhan "Mahkeme kararı gereğince 6 ay sonra birkez daha gittim. Tekrar savcılık yolladı ve aynı rapor tekrar verildi. Raporda ise 'bir daha düzelemez, iğneden dolayı bu hale gelmiştir, ayağı bu şekilde kalacaktır. Ölene kadar felç' şeklinde sonuçlar çıktı. Soğuk algınlığı dolayısıyla kalçasından iğne vurulan babam şimdi felç" diye konuştu.

'AYAĞI GERİ GELMEYECEK

' Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinden aldığı raporda Samsun Medicana Hastanesinin suçlu olduğu yönünde bir karar çıktığını belirten İsa Demirhan "Rapor sonucu hastanenin haksız olduğu yönünde sonuç çıktı ve yasal süre başladı. Ancak ne olursa olsun babamın ayağı geri gelmeyecek" dedi. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum