SORUN BÜYÜYOR!

SORUN BÜYÜYOR!
Samsun'a başta Suriye ve diğer ülkelerden gelen mülteci akını tüm hızıyla devam ediyor.

Şehirde dilencilik yaparak geçinmeye çalışan ve yatacak yerleri dahi bulunmayan bu insanların toplumsal yaşamı tehdit etmesine rağmen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un sessizliği sürüyor.

HAREKETE GEÇTİ

Mülteci akımı konusunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: "Çok kısa sürede ciddi ve yeni bir uygulama başlatacağız" derken, Samsun'da parklarda yatan ve her köşe başı Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen mültecilerle dolan şehir de devletin yetkililerinin sessizliği ürkütüyor.

DİLENİYORLAR

Suriye ve komşu ülkelerde ki iç karışıklık sebebiyle Türkiye'ye kaçan mültecilerden Samsun'a gönderilen binlercesinin barınma, yiyecek içecek gibi ihtiyaçlarının karşılandığı açıklanırken, şehirde parklarda yatan, dilencilik yapan mültecilerin bu fotoğrafı durumun farklı olduğunu özetliyor.

DURUM VAHİM

Şehre gönderilen Afganistan'lıların durumunun ise daha vahim olduğu ve devletin hiç bir imkanından yararlanmadıkları, vatandaşların yardımıyla zar zor yaşamlarını sürdürdükleri öğrenildi. Toplumsal yaşamı tehdit noktasına gelen bu göç dalgasına Vali Aksoy'un hangi uygulamayı başlatacağı ise bilinmiyor. Adem Çiçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum